A Migros CoffeeB gépe: zéró hulladék a kávézás új szintre emelése

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 02. 26. 11:56

A svájci Migros vállalat bemutatta legújabb kávézási technológiáját, a CoffeeB gépet, amely az ígéretes kávégolyók alkalmazásával egy forradalmi lépést tesz a kapszulás kávéfogyasztás jelentős hulladékproblémája ellen.

A CoffeeB gép a hagyományos kávékapszulák helyett kávégolyókat használ, amelyeket egy íztelen és színtelen, hínáralapú rétegbe tölt. Ennek eredményeként a gép teljes mértékben elhagyja a kapszulák használatát, így zéró hulladékot termel, miközben komposztálható anyagokat alkalmaz. Ez a megoldás ígéretes alternatívát kínálhat egy olyan iparágnak, amely évente 100 000 tonna hulladékot generál.

A CoffeeB gépet Dr. Caroline Siefarth kutató munkája alapján fejlesztették ki, amely öt évnyi kutatást foglal magában. Az íztelen és színtelen, hínáralapú rétegbe tömörített kávégolyók, melyeket a Migros egyedüli gyártóként állít elő, komposztálhatóak. A gép jelenleg Svájcban került piacra, és a termékár 28 500 forintnak megfelelő svájci frank, míg a 9 bogyós „kapszula” csomag ára 1 700 – 1 800 forintnak megfelelő összeg.

 

Kapcsolódó cikkeink