A Migros CoffeeB gépe: zéró hulladék a kávézás új szintre emelése
A svájci Migros vállalat bemutatta legújabb kávézási technológiáját, a CoffeeB gépet, amely az ígéretes kávégolyók alkalmazásával egy forradalmi lépést tesz a kapszulás kávéfogyasztás jelentős hulladékproblémája ellen.
A CoffeeB gép a hagyományos kávékapszulák helyett kávégolyókat használ, amelyeket egy íztelen és színtelen, hínáralapú rétegbe tölt. Ennek eredményeként a gép teljes mértékben elhagyja a kapszulák használatát, így zéró hulladékot termel, miközben komposztálható anyagokat alkalmaz. Ez a megoldás ígéretes alternatívát kínálhat egy olyan iparágnak, amely évente 100 000 tonna hulladékot generál.
A CoffeeB gépet Dr. Caroline Siefarth kutató munkája alapján fejlesztették ki, amely öt évnyi kutatást foglal magában. Az íztelen és színtelen, hínáralapú rétegbe tömörített kávégolyók, melyeket a Migros egyedüli gyártóként állít elő, komposztálhatóak. A gép jelenleg Svájcban került piacra, és a termékár 28 500 forintnak megfelelő svájci frank, míg a 9 bogyós „kapszula” csomag ára 1 700 – 1 800 forintnak megfelelő összeg.
Kapcsolódó cikkeink
Átszervezi Tegut leányvállalatát a svájci Migros Zürich
Átfogó átszervezést tervez végrehajtani német leányvállalatánál, a Tegutnál a svájci…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >A kakaó, a kávé és a tea árai drágítják a globális élelmiszerimport-számlát a gazdagabb országok számára
A globális élelmiszerimport-számla az előző évhez képest várhatóan 2,2%-kal, több…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >