A mesterséges intelligencia segítségével nyit új fejezetet a Syngenta

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 02. 05. 11:18

A Syngenta növényvédő szer üzletága együttműködésbe kezd a mesterséges intelligenciával (AI) és mélytanulással foglalkozó Insilico Medicine vállalattal. Ennek célja, hogy felgyorsítsa az új, még hatékonyabb növényvédelmi megoldások fejlesztését, amelyek megvédik a haszonnövényeket a betegségektől, gyomoktól és kártevőktől, valamint egyúttal az ökoszisztémát is óvják.

 


A gyorsabb és hatékonyabb innovációnak köszönhetően az új megoldásokkal a Syngenta segíti a termelőket, hogy sikeresen birkózzanak meg a folyamatosan jelenlévő kihívásokkal, növeljék a termelékenységüket, és megfeleljenek az elérhető, minőségi élelmiszerek iránti globális igénynek.

“Együttműködésünk az Insilico Medicine-nel lehetővé teszi, hogy kiaknázzuk a mesterséges intel-ligenciában rejlő hatalmas lehetőségeket, és az innovációra fordított 2 milliárd dolláros vállalásunk részeként kifejlesszük a fenntartható növényvédelmi megoldások új generációját.” – fejtette ki Camilla Corsi, a Syngenta növényvédelmi kutatási vezetője. “Ezzel hozzájárulunk a mezőgazda-ság átalakulásához, hiszen a termelőknek világszerte biztosítani tudjuk a szükséges eszközöket ahhoz, hogy egészséges, tápláló, elérhető élelmiszert termeljenek fenntartható és hatékony mó-don, a lehető legkisebb környezeti hatás mellett.”

Az Insilico Medicine sokévnyi tapasztalattal rendelkezik és jelentős eredményeket ért el a gyógy-szeripari kutatásokban, a mesterséges intelligenciát és mélytanulást segítségül hívva az új ható-anyagok tervezéséhez, szintetizálásához és validálásához. Ennek a módszernek a segítségével jó eséllyel a haszonnövényeket a vetéstől az aratásig megóvó, új növényvédelmi megoldások fejlesztésének folyamata is átalakítható. A Syngentával szoros együttműködésben az Insilico Me-dicine mesterséges intelligencia vezérelte kismolekulák generatív kémiai technológiája3 nemcsak az aktív hatóanyagokhoz szükséges molekulák gyorsabb felfedezésében, hanem a még fenntart-hatóbb és környezetbarátabb molekulák megtervezésében is segít majd.

“Örülünk, hogy együttműködhetünk egy olyan vállalattal, amely elkötelezett a termelőket segítő, biztonságos és fenntartható megoldások fejlesztése iránt” – mondta Alex Zhavoronkov, PhD, az Insilico Medicine alapítója és vezérigazgatója. “A mesterséges intelligenciánkat arra terveztük az alapoktól kezdve egészen a bonyolult kémiai műveletek elvégzéséig, hogy védje az emberi egészséget, miközben biztosítja a rövid- és hosszútávú biztonságot is. Ez a szakértelem kiemel-kedően értékes a növényvédelemben is, különösen azon vállalatok számára, amelyek legfonto-sabb prioritása a termékbiztonság. A Syngenta innovatív szemléletű vállalat. Rengeteg briliáns tudóssal közösen azon fogunk dolgozni, hogy a mesterséges intelligenciát a mezőgazdaság szol-gálatába állítsuk.”

“Az innovációk terén kivívott vezető szerepünk alapja az együttműködés, és hogy képesek va-gyunk megérteni, milyen kihívásokkal néznek szembe a termelők” – hangsúlyozta Camilla Corsi. “Az Insilico Medicine-nel való együttműködésünk a képességeinkkel, a tudásunkkal és a rendel-kezésünkre álló technológiákkal ötvözve hozzásegít minket, hogy még rövidebb idő alatt tegyük elérhetővé a termelők számára az új és még hatékonyabb növényvédelmi megoldásokat.”

 

Kapcsolódó cikkeink