A meleg ősz fordított a balatoni hajózás forgalmán

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 24. 12:20

A kellemes őszi időjárás fordulatot hozott a Balatoni Hajózási Zrt. utasforgalmában, az október 23-ig meghosszabbított hajózási szezon kedvező tapasztalatai miatt pedig a következő években be kívánják vezetni a hosszabb hajózási szezont – tájékoztatta Horváth Gyula, a cég vezérigazgatója hétfőn az MTI-t.

Míg a nyár végén az előző évi gyenge forgalmi eredmények megismétléséről adott számot a vezérigazgató, a szeptemberi forgalom fordulatot hozott az összesített adatokban. A menetrendszerinti hajókon szeptemberben az előző év utaslétszámának 156 százaléka, a kompon 148 százaléka utazott.

Ennek köszönhetően a szezon egészében a személyszállító hajók utasforgalma 2,2 százalékkal, a komp utas és gépjárműforgalma 6 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Az kellemes őszelő leginkább a bicikliturizmust lendítette fel a térségben, szeptemberben a tavalyi kerékpármennyiség 287 százalékát, összesen 4780 kétkerekűt szállítottak a hajók és a kompok.

Horváth Gyula szerint jó döntés volt a cégvezetés részéről, hogy a hivatalosan október elején véget érő hajózási szezont idén meghosszabbították október 23-ig. A hétvégeken közlekedő menetrendszerinti hajókon, a sétahajókon, és az egyre népszerűbb szigligeti süllőfesztiválra közlekedő hajókon összesen 750 ezer forint értékben értékesítettek jegyeket.

A kedvező tapasztalatoknak köszönhetően a következő éveken – ha az időjárás nem bizonyul abszolút kedvezőtlennek – gyakorlattá kívánják tenni a hosszabb hajózási utószezont, amely segíthet a balatoni szezon meghosszabbításában is – mondta Horváth Gyula. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink