A megfelelő gyermekbiztonsági ülések kiválasztása és azok helyes használata

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 22. 11:06

Az évente körülbelül 1800 közúti balesetben megsérült vagy meghalt gyermekből több mint 1000 gépjármű utasaként szenved sérülést ma Magyarországon. Minden számadat mögött egy megsérült vagy meghalt gyermek és családi tragédiák állnak. A picik a közlekedés legvédtelenebb szereplői, és mint a fenti adatok is mutatják biztonságuk a felnőttek kiemelt felelőssége. A gépkocsiban utazó kisgyermekek biztonságához nagyban hozzájárul a helyesen megválasztott és beszerelt, és nem utolsósorban megfelelően használt gyermekbiztonsági ülés.

A Raben Group által kezdeményezett nemzetközi kampány, amelyet a lengyel, az ukrán és a magyar GRSP szervezetek és partnereik valósítanak meg, a pici babák biztonságának növelését tűzte ki céljául a megfelelő gyermekülések megválasztásának és azok helyes használatának propagálásával. A tájékoztatásban olyan szervezetek szakértői is közreműködnek, mint a Magyar Autóklub, a ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Intézet, a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE), az Országos Mentőszolgálat vagy az Országos Gyermekegészségügyi Intézet.

A kampány keretein belül egy szülőknek létrehozott e-learning oktatási felület indul november végén, ahol a kurzus elvégzői egy kvíz segítségével tesztelhetik tudásukat, Az interaktív online kurzus elvégzői megérthetik, hogy miért szükséges a gyermeküléseket használni, hogy a gondosan megválasztott gyermekülések milyen előnyöket biztosítanak és azt, hogy ezek hogyan fokozzák a baba biztonságát. Emellett a gyermekülések elhelyezéséhez és a használatához is értékes tudást kapnak. A legjobb eredményt elérők között a kampány végén értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra és átadásra. A legkisebbek biztonságos utazásával kapcsolatos ismeretek terjesztése az online kurzus mellett a Magyar Autóklub műszaki állomásain ingyenes tanácsadás és beszerelési segítségnyújtás keretein belül valósul meg, valamint az információt szórólap formájában a védőnői hálózaton, dajkák segítségével, kórházakban és a KÖBE hírlevelei által is próbáljuk a szülőkhöz eljuttatni.

“A legutóbbi kutatási eredmények, továbbá a töréstesztek, valamint a pszichológusok és a szakértők véleményeinek felhasználásával bízunk benne, hogy pozitív irányba tudjuk befolyásolni a gyermekek biztonságát. Kutatások eredményei szerint a szülők 70%-a nem megfelelően használja a gyermekbiztonsági rendszereket. Szeretnénk tudatosítani a legkisebbek utazás közbeni biztonságáról való gondoskodás kiemelkedő fontosságát.” hangsúlyozta Barbara Król, a GRSP – Partnerség a Közlekedésbiztonságért szervezet programfelelőse.
„A Raben Group társadalmi felelősségvállalási stratégiájának keretében minden lehetséges lépést megtesz a környezet pozitív befolyásolása érdekében. Különösképpen fontosak számunkra a társadalom tudatosságát növelő programok. E nemes célt oktatással, a gépkocsivezetők képzésével, az autóbalesetben súlyos sérülést szenvedett gyermekek megsegítésével, valamint a közlekedésbiztonságot promotáló egyéb társadalmi akciókban való részvétellel próbáljuk elérni.” – nyilatkozott Bogna Błasiak-Niciejewska, a Raben Group marketing igazgatója.
elso.autosules.info

Kapcsolódó cikkeink