A McDonald’s megjutalmazta hűséges dolgozóit

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 22. 00:00

93 lojális munkatársat díjazott a McDonald's 2009 végén. A gyorsétterem-lánc a 10, 15 és 20 éve hűséges munkavállalóit jutalmazta Törzsgárda programja keretében, akik között 12 millió forintot osztott szét.

A díjazottak 70 százalékban a vállalati, 30 százalékban a franchise partnerek által működtetett éttermekből kerültek ki 2009-ben. A franchise éttermek részvétele a programban önkéntes, ennek ellenére a részvételük szinte 100 százalékos. A franchise éttermek közül az évtizedek óta egy helyen dolgozók számában ezúttal Kecskemét vitte el a pálmát, ahol 10 olyan munkatárs van, akik legalább 1-1,5 vagy 2 évtizede dolgoznak a gyorsétteremnél.
"Az elmúlt évtizedek gyakorlatától eltérően ma Magyarországon az emberek többsége viszonylag gyakran vált munkahelyet. Kevés az olyan lojális munkavállaló, aki hosszú évekig ragaszkodik munkahelyéhez. Az ilyen munkatársakat mindennél jobban megbecsüljük" – mondta a díj kapcsán Gáspár Ferenc, a McDonald's HR osztályvezetője.
A kitüntetettek 60 százaléka ma már étteremvezetőként, illetve helyettesként dolgozik, 15 százaléka a McDonald's központi irodájában végzi munkáját, 25 százalékuk pedig éttermi dolgozó. A jutalmazott 93 fő összesen 1100 évet dolgozott a McDonald's-nál.
A magyar McDonald's 1998 óta díjazza a lojális munkatársakat, a törzsgárda kitüntetés azonban nemcsak Magyarországon létezik: a gyorsétterem-lánc nemzetközi szinten is alkalmazza ezt a típusú jutalmazási rendszert – írja a Marketinginfo.hu.


Kapcsolódó cikkeink