A második hullámban is jól jön a segítség

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 10. 15. 11:21

5,5 millió Forint értékben, országszerte 25 helyszínre juttat el higiénés csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül az Essity Hungary Kft. Az adomány 256 karton pelenkát, 180 szappan-adagolót és 960 liter fertőtlenítő folyékony szappant tartalmaz.

Essity segély átadó

Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház vezetője vette át az adományt Venter Zoltántól, az Essity Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától

Több mint ötmillió forint értékű kézfertőtlenítő folyékony szappan és adagoló, valamint pelenka adománnyal segíti a hazai gyermekgondozó és oktatási intézményeket, valamint az idősápolás szereplőit az Essity Hungary Kft. Az adományokat országszerte összesen 25 intézményben osztja ki a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Országszerte kerül a csomagból

Balog Zoltán

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos

Az Essity Hungary Kft. által forgalmazott Tork kézfertőtlenítő folyékony szappanból és adagolóból többek között a Bethesda Gyermekkórház, a Csongrád Megyei Vakok Otthona, valamint az MRSZ-Felzárkózó települések programban résztvevő óvodák és általános iskolák, míg a Libero márkájú gyermekpelenkákból a sérült gyermekeket gondozó debreceni Immánuel Otthon és az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon Fogyatékosokat Ápoló és Gondozó Intézmény is részesül.

A Bethesda Gyermekkórházba szervezett átadó Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, református lelkész köszöntőjével indult, amelyben kiemelte: „A második hullámra a legtöbben elfáradtak, megkeseredtek, és talán nem látják értelmét, hogy aktív szerepet vállaljanak a védekezésben, ezért külön öröm, hogy vannak, akik a második hullámra is készen álltak a segítséggel.”

Soha nem elég a segítség

A világ piacvezető higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalatai közé tartozó Essity felajánlásával a hazai gyermekgondozó és oktatási, illetve idősápolás intézményeit szeretné támogatni, ezzel is csökkentve a szociális és egészségügyi intézmények kiadásait.

Venter Zoltán maszkban

Venter Zoltán, az Essity Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

Venter Zoltán, az Essity Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az elmúlt években megtanulták, a segítség mindenhol kell, és soha nem elég. Hozzátette: adományukkal kisebb költségvetésű, nehezebb helyzetű intézményeket szerettek volna támogatni, ezért kérték a református szeretetszolgálat segítségét, hiszen ők tudják, hol van a legnagyobb szükség a támogatásra.

A sajtónyilvános átadón a Bethesdának szánt adományokat Dr. Velkey György, az intézmény vezetője vette át, aki elmondta: az adományozó céggel hosszú ideje működik együtt a kórház, és külön érték a segítségnyújtásuk mögött lévő közös gondolkodás.

A higiénés szereket, eszközöket az időseket, sérült gyermekeket ápoló otthonoknak, kórházaknak és a nehéz anyagi körülmények között nevelkedő gyerekek számára a Magyar Református Szeretetszolgálat juttatja el, amelyet Juhász Márton ügyvezető igazgató képviselt.

Kapcsolódó cikkeink