A második beszállítói konferenciát rendezi a Metro

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 27. 12:25

A Metro Kereskedelmi Kft. a januári, 130 élelmiszeripari vállalkozás részvételével lezajlott beszállítói konferenciájának sikerén felbuzdulva ismét közös gondolkodásra invitálta partnereit a budaörsi Metro Vevőakadémiára. Az idei második beszállítói konferencia keretében a vállalat beszerzési és marketing vezetői 60 cég képviselőivel egyeztettek a középtávú együttműködési lehetőségekről.

A METRO a hazai beszállítók egyik legnagyobb partnereként közel 1000 beszállító termékeit értékesíti a magyar gasztronómia és független kiskereskedelem szereplőinek, és célja a magyar vállalkozások fejlődésének támogatása, közvetett módon a munkahely-teremtés elősegítése, valamint a magyar termékek népszerűsítése. A nagykereskedelmi áruházlánc a párbeszéd lehetőségét a Beszállítói Fórum keretében találta meg, és 2011. január 24-én hagyományteremtő célzattal rendezte meg első beszállítói konferenciáját. A példaértékű kezdeményezés keretében a METRO szervezetten és tudatosan igyekezett keresni az együttműködési lehetőségeket, bemutatta középtávú stratégiáját és fogadta a beszállítói véleményeket, ötleteket.

Az első fórum nagy sikerére való tekintettel a METRO közel három hónap után újra közös gondolkodásra invitálta az ország számos különböző részén működő partnerét. Az április 22-i találkozón a vállalat vezetői és a beszállítók azokat a további lehetőségeket egyeztették, amelyek megjelenhetnek a következő évek értékesítési gyakorlatában.


„Az elmúlt 18 éves magyarországi működésünk jól példázta elkötelezettségünket a magyar termelők és beszállítók iránt. A Beszállítói Fórum révén is arra törekszünk, hogy támogassuk a magyar vállalkozások fejlődését, valamint elősegítsük, hogy a hazai termékek egyre nagyobb szerepet játsszanak a nemzeti piacokon” – mondta el az eseményen Xavier Plotitza, a METRO Kereskedelmi Kft. beszerzési igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink