A Márton és lányai kökény pálinkával bővítette vadgyümölcs termékcsaládját
A Márton és lányai manufaktúra új ízzel rukkolt elő. A főzőmester, Márton János szerint az új kökény tökéletesen hozza a pálinkáira jellemző parfümös illatot, és az azzal párosuló selymes, karakteres ízt
Márton János, a Márton és lányai pálinkafőzde mestere a számos idei, értékes kitűntetés begyűjtése: a gyulai mézes párlatversenyen két arany, egy ezüst; a Destillatán Champion díj, és további 9 érem, valamint a HunDeszten szerzett 14 érem után bemutatta legújabb büszkeségét, az új kökény pálinkáját, amely már megújult csomagolásban kerül forgalomba.
A sajtónyilvános kóstoláson a házigazda elmesélte, hogy a válság ellenére a cég folyamatos fejlődést és forgalomnövekedést mutat, köszönhetően a gondos munkának.
„Fejlesztünk, beruházunk, és új ízeket hozunk ki. Évente 35-40 ezer palackot forgalmazunk, ugyanakkor a család nagy egyetértésben úgy gondolja, évi 40-50 ezer palacknál tovább nem akarunk lépni. Ekkora tételnél már nehéz odafigyelni: mosni, válogatni és úgy gondozni a készülő párlatot, mint ahogy most tesszük” – mondta a főzőmester.
Mint kiderült, az osztrák párlatverseny, a Destillata rangos kitűntetését, az Év Pálinkája címet is ennek a nagyon aprólékos, rendkívüli odafigyelésnek köszönheti a manufaktúra.
„Hat éve küzdök a barackkal a Destillatán és most beérett a munka „gyümölcse”: az osztrákok fejet hajtottak a pálinkánk előtt. Nem adták könnyen” – jegyezte meg Márton.
Az új íz, a kökény pálinka fogadtatása a sajtó képviselőnek körében egyöntetűen pozitív volt.
„Míg a bodza és a som nem kiemelkedő pálinka alapanyagok, addig a kökény csodát nyújt: hosszú íze és illata a belőle készült italban is jól érezhető. Kékesfekete, hamvas, csonthéjas vadgyümölcs létére szép illatú, a gyümölcsre jellemző vastag, testes pálinkát ad. Először készítettem ilyet. Remélem, ez is sikerpálinka lesz” – tette hozzá Márton János.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >