A Mars Pet Nutrition a Carrefourral csomagolásmentes állateledel értékesítéssel kísérletez

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 21. 09:22

A Mars Petcare leányvállalata, a Mars Pet Nutrition a franciaországi Montesson hipermarketben csatlakozik a Carrefour kezdeményezéséhez és állateledel-termékválasztékát csomagolás nélkül, ömlesztve kínálja.

A kezdeményezés részeként a vásárlók a Perfect Fit száraz macskaeledelt, a Catisfactions és a Whiskas jutalomfalatokat vásárolhatják meg ömlesztett áru formájában.

A Carrefourral való együttműködés része egy szélesebb körű iparági együttműködési stratégiának Franciaországban, ahol az érdekelt felek közösen dolgoznak ki innovatív megoldásokat a körforgásos gazdaság előmozdítása érdekében – közölte a Mars.

A lépés összhangban van a Mars azon globális céljával is, hogy csomagolásainak 100%-a legyen újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható.

Mivel a gazdik mintegy 45%-a nyilatkozott úgy, hogy a fenntartható csomagolást részesíti előnyben, és 60%-uk keresi a műanyaghasználat visszaszorításának lehetőségeit, a Mars Petcare ügyel arra, hogy fenntartható csomagolási lehetőségeket kínáljon.

Az állateledel-utántöltésekhez újrahasználható vagy egyszer használatos tárolókat kínál a vásárlóknak, akik az utántöltő adagolókon elérhető QR-kódok segítségével könnyedén hozzájuthatnak a termékinformációkhoz is.

A csomagolási hulladék mennyiségének csökkentése mellett a csomagolás nélkül történő, ömlesztettáru-értékesítés azt is lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy pontosan a kívánt mennyiségű árut vásárolják meg.

ESM

Kapcsolódó cikkeink