A Mars állateledel-gyártó üzletága csak fenntartható forrásból származó halat dolgoz fel

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 09. 00:22

A Mars Incorporated állateledel-gyártó üzletága bejelentette, hogy 2020-ra kizárólag fenntartható módon beszerzett halat használ fel állateledelei gyártásához.

A globális halállomány folyamatos csökkenésének visszafordítására a Mars – a világ egyik vezető állateledel gyártója –  a WWF-fel (World Wildlife Fund) együttműködve dolgozta ki a fenntartható halászat érdekében tett vállalását. A vállalat az alábbi mérföldköveket tűzte ki és kívánja elérni macskaeledel portfóliója tekintetében:

  •     * Kizárólag olyan halat dolgoz fel az állateledel gyártás során, melyet 100%-osan fenntarthatóan, vadon halászott vagy akvakultúrákból – ellenőrzött körülmények között tartott, tenyésztett forrásból – szerez be.
        * Minden vadon halászott egész halat és az abból származó halfilét helyettesíti fenntartható hal melléktermékkel és akvakultúrából származó hallal.
        * Csak fenntartható alternatív hozzávalókat használ fel a tengeri hal alapanyag helyettesítésére.

 Fontos mérföldkő  lesz a fenntarthatóság területén tett lépésekben a Mars MSC1 ökocimkéjével ellátott állateledeleinek európai bevezetése 2010 végére. Még ezévben a Mars állateledel-gyártó részlege a halas változatú WHISKAS® és SHEBA® márkák európai portfoliójában bevezeti az MSC által kiadott ökocimkét, mellyel a fogyasztóknak elsőként kínál a fenntarthatósági szempontoknak megfelelő halat tartalmazó állateledelt.
 
 

Kapcsolódó cikkeink