A Marks & Spencer az IKEA babérjaira tör

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 09. 12:01

Minden jel szerint potenciális ellenfelet kapott az IKEA évtizedek óta bevált lapraszerelt bútortechnológiája. A sokak számára nehézkes összeszerelés helyett megérkeztek a piacra a kihajtogatható bútorok.

Az IKEA az 1950-es évek óta árulja lapraszerelt termékeit. Az ilyen bútorok előnye, hogy rendkívül olcsón szállíthatók, emiatt áruk is folyamatosan alacsonyan tartható. Hátrányuk viszont, hogy a vevőnek kell otthon összeszerelnie -ez pedig sokak számára emberpróbáló feladat, különösen egy nagyobb, bonyolultabb bútor esetében.

A Daily Telegraph brit napilap szerint a szigetországban lakberendezési tárgyakat, vegyiárut, élelmiszert is forgalmazó Marks & Spencer üzletlánc most olyan szekrénnyel rukkolt elő, amely ugyancsak kellően lapos a könnyed szállításhoz, ám amelynek fő elemei – hát, alap, oldallapjai – egyszerűen kihajthatók. Mindössze 14 csavarozást igényel a kétfiókos szekrény 6 része.

Ugyanilyen szekrény hagyományosan lapra szerelten 115 csavarral állítható össze. Ilyet is kínál a brit áruház, és a szekrényverseny “abszolút tiszta”, mivel mindkét bútort 799 fontért (240 ezer forintért) adja – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink