A magyarok újabb kedvelt élelmiszere drágulhat tovább
Nem tett jót az aszály az olívaolaj és olajbogyók piacának, ami Magyarországon is kedvelt szegmensnek számít. Idén mintegy 37 százalékkal kevesebb olíva várható a szélsőséges időjárás miatt.

Jön a drágulás
Az aszály és az óriási meleg az elmúlt években – különösen tavaly – Európa legtöbb részén sok kárt okozott az olívabogyó-termelők számára. Az extrém időjárás miatt sokkal kevesebb volt a termés, ez pedig a készletek csökkenését eredményezi – írja a Roadster.
A legnagyobb olívaolaj-termelő és exportáló országok közül Olaszország, Görögország, Spanyolország és Portugália is megerősítette, hogy a gazdák jelentősen – mintegy 37 százalékkal – kevesebb olívaolajat tudnak előállítani – ez pedig komoly drágult jelent a magyarok számára is.
Kapcsolódó cikkeink
Agrometeorológia: további bőséges csapadékra lenne szükség a vegetáció optimális fejlődéséhez
További bőséges csapadékra lenne szükség a vegetáció optimális fejlődéséhez, mivel…
Tovább olvasom >Vízválság Magyarországon: egyre nagyobb a szárazság, sürgető lépések kellenek
Az elmúlt évtizedekben Magyarország vízkészletei folyamatos csökkenést mutatnak, miközben az…
Tovább olvasom >AM: végéhez ért az idei betakarítás és a vetés
Befejeződtek az idei évben az őszi betakarítási és a vetési…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >