A magyar piacon is megjelent a Somersby cider
A Somersby cider frissítő alma ízével a skandináv országok után a magyar közönséget is meghódítja idén nyáron. Országszerte már több mint 2000 vendéglátóhelyen, pubban és közel 1000 üzletben találkozhatunk a nyár legújabb slágerével. A 4,5 %-os alkoholtartalmú cider szénsavasságának köszönhetően a meleg napok kedvenc hűsítője lehet.
Bár a cider hazánkban még viszonylag ritkán tűnik fel az asztalokon, a skandináv országokban, Nagy Britanniában, Franciaországban is hatalmas népszerűségnek örvend. A különböző almafajtákból és változó alkoholtartalommal készülő ciderek története régre nyúlik: a cider héber eredetű, a shekar (erős, erjesztett ital) szóra vezethető vissza, amely a normann hódítások révén a 9. században terjedt el, először a szigetországban. A nedű közismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az Oxford English Dictionary 1315. évi kiadásában már “cider” szócikk is szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
WHO: 50 százalékos drágulást sürgetnek a dohány, az alkohol és a cukros üdítők esetében
A következő tíz évben legalább 50 százalékkal kellene növelni a…
Tovább olvasom >Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban
Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban az S&P Global…
Tovább olvasom >Így változnak a gyógyszerárak: árkorlátozást vezetett be a kormány
Július 1-jétől életbe lépett a Nemzetgazdasági Minisztérium gyógyszerekre vonatkozó árkorlátozása,…
Tovább olvasom >