A magyar piacon is megjelent a Somersby cider
A Somersby cider frissítő alma ízével a skandináv országok után a magyar közönséget is meghódítja idén nyáron. Országszerte már több mint 2000 vendéglátóhelyen, pubban és közel 1000 üzletben találkozhatunk a nyár legújabb slágerével. A 4,5 %-os alkoholtartalmú cider szénsavasságának köszönhetően a meleg napok kedvenc hűsítője lehet.
Bár a cider hazánkban még viszonylag ritkán tűnik fel az asztalokon, a skandináv országokban, Nagy Britanniában, Franciaországban is hatalmas népszerűségnek örvend. A különböző almafajtákból és változó alkoholtartalommal készülő ciderek története régre nyúlik: a cider héber eredetű, a shekar (erős, erjesztett ital) szóra vezethető vissza, amely a normann hódítások révén a 9. században terjedt el, először a szigetországban. A nedű közismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az Oxford English Dictionary 1315. évi kiadásában már “cider” szócikk is szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Fél év alatt 100 millió forint felajánlást tettek karitatív célokra a fogyasztók a kötelező visszaváltási rendszer révén
A hat hónapja kezdődött és a mindennapok szerves részévé vált…
Tovább olvasom >