A magyar piacon is megjelent a Somersby cider
A Somersby cider frissítő alma ízével a skandináv országok után a magyar közönséget is meghódítja idén nyáron. Országszerte már több mint 2000 vendéglátóhelyen, pubban és közel 1000 üzletben találkozhatunk a nyár legújabb slágerével. A 4,5 %-os alkoholtartalmú cider szénsavasságának köszönhetően a meleg napok kedvenc hűsítője lehet.
Bár a cider hazánkban még viszonylag ritkán tűnik fel az asztalokon, a skandináv országokban, Nagy Britanniában, Franciaországban is hatalmas népszerűségnek örvend. A különböző almafajtákból és változó alkoholtartalommal készülő ciderek története régre nyúlik: a cider héber eredetű, a shekar (erős, erjesztett ital) szóra vezethető vissza, amely a normann hódítások révén a 9. században terjedt el, először a szigetországban. A nedű közismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az Oxford English Dictionary 1315. évi kiadásában már “cider” szócikk is szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >MBH Bank-CIG Pannónia: az utasok közel fele nem köt utasbiztosítást
Az utazók közel fele nem köt utas- vagy balesetbiztosítást, pedig…
Tovább olvasom >