A magyar párlatok zömét díjazták
Magyarország – akárcsak tavaly – az összesítésben bronzérmes lett a párlatok legnagyobb közép-európai versenyén, a Destillatán. A tiroli Kufsteinben megrendezett döntőn 8 ország 170 főzdéjének 1446 terméke vett részt – Magyarországról 14 műhely 131 párlattal nevezett. A 16. alkalommal tartott osztrák megméretés hazai nemzetgyőztese idén a Zimek Manufaktúra lett, de eredményesen szerepelt minden versenyző: a nemzetközi zsűri éremmel összesen 93 magyar párlatot, 4 terméket pedig Az Év Pálinkája kitüntetéssel jutalmazott.
– A magyar párlatok a kritikus nemzetközi zsűri számára is meggyőzőek: a nevezett mintáknak több mint 70 százalékát díjazták éremmel a bírák – mondta Wolfgang Lukas, a verseny szervezőbizottságának elnöke. – Remélhetőleg a főzdék versenyszelleme a jövőben is töretlen marad, hiszen az elmúlt évek egyértelműen megmutatták a magyar gyümölcsökben lévő potenciált, valamint a szakemberek felkészültségét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >