A magyar paprika a díszvendég az olaszországi chili-fesztiválon
A magyar erős paprika és számos más magyar gasztrotermék a főszereplője a közép-olaszországi Rieti városában hatodszorra megrendezett chili-fesztiválnak.
A díszvendégnek meghívott Magyarország első alkalommal vesz részt a Cuore Piccante (Csípős Szív) nevű nemzetközi erőspaprika fesztiválon – közölte Hagymási Tünde, a római magyar nagykövetség gazdasági attaséja az MTI-vel.
Az Olaszország földrajzi középpontjaként ismert Rietiben vasárnapig tartó fesztiválon kétszáz féle paprikát állítanak ki száz gasztronómiai standon, amelyek tavaly százötvenezer látogatót vonzottak.
A magyar gasztrostandon a paprika-termékek, fűszerpaprika és fűszerkrémek mellett kiváló minőségű paprikás szalámikat mutatnak be, valamint az olasz közönség megismerheti a magyar pálinkát és a magyar hímzést is. Kiemelt az érdeklődés a magyar termékek kóstolása iránt, mivel a magyar standon hagyományos magyar paprikás ételeket, többek között marhagulyást is főznek. A találkozó lehetőséget kínál az olasz és más külföldi üzleti partnerekkel való kapcsolatfelvételre is.
A több magyarországi termelőt bemutató magyar standot a vecsési Sauer BT. családi vállalkozás valósította meg a Római Magyar Nagykövetség együttműködésével.
A Rietiben csak chili-fesztiválként emlegetett erőspaprika bemutatót eredetileg augusztus végén akarták megrendezni, de akkor a pusztító erejű, mintegy háromszáz áldozatot követelő közép-olaszországi földrengés miatt elhalasztották. A fesztivált most a Rietihez közeli Amatricét sújtó földrengés áldozatainak szentelték. A Római Magyar Nagykövetség szeptember 7-én véradást szervezett a földrengés sérültjeinek a római La Sapienza egyetemmel közösen. (Sárközy Júlia, MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Olaszországban növekedés előtt áll a kézműves fagylaltpiac
A várakozások szerint 4%-kal nőhet a kézműves fagylalt értékesítése Olaszországban…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >Új márkastratégiával és szerethető figurával újít az Auchan
A 27 éves jubileum alkalmából nem csak akciókkal és nyereményjátékkal…
Tovább olvasom >