A magyar kistermelőkön segít az Arany Korona szövetkezet

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 15. 00:02

Hazai gyártókat, szolgáltatókat, termelőket hoz helyzetbe egy magyar áruk forgalmazását segítő szövetkezet, az Arany Korona, mely tavaly októberben alakult.

Az értékesítési nehézségekkel küzdő kisvállalkozók így a monopolhelyzetben lévő cégek diktátumánál előnyösebb feltételekkel: magasabb átvételi ár és rövidebb fizetési határidő mellett adhatnak túl portékáikon.
A szervezet főként az 1-50 (esetleg 100) hektáron gazdálkodó termelőkön kíván segíteni, eljuttatva árujukat az olcsó, ám jó minőségű termékeket kereső vásárlóknak.
Az értékesítési hálózat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Pest megye mellett Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Budapesten is működik, a további bővítések nyomán pedig hamarosan országossá nőhet a lefedettség.
A kistermelőktől beszerzett árut maszek kisboltoknak adják el, amelyek a szövetséggel egyeztetett áron kínálják a portékákat. "Az átlagos felvásárlási áraknál drágábban vesszük át az árut, annak ellenértékét pedig 14 napon belül (nem a multiknál tapasztalható 30-90-120 napos késlekedés után) fizetjük ki" – mondja Ubornyák Lászlóelnök. A szövetkezet által forgalmazott alapvető élelmiszerek a multik akciós termékeihez hasonló, vagy annál 5-10 százalékkal alacsonyabb áron kaphatók. A hagyományos, bolti értékesítés mellett már e-mailes rendelésre is van mód, és hamarosan megnyílik a szövetkezet webáruháza is.
Azok a kistermelők, őstermelők, egyéni vállalkozók és családi cégek, akik rendszeresen árusítanák termékeiket, részjegy megvásárlásával csatlakozhatnak a szervezethez. Ennek ára 25 ezer forint, amely után évente osztalékot fizet a szövetkezet. A részjeggyel rendelkezők beleszólhatnak a szervezet irányításának stratégiai kérdéseibe, és olcsóbban juthatnak hozzá az Arany Korona termékekhez – írja az Origo.


Kapcsolódó cikkeink