A Magyar Bankholding csatlakozott az ENSZ Felelős Banki Irányelvek kezdeményezéséhez

Szerző: STA Dátum: 2022. 12. 06. 09:53

A Magyar Bankholding csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által létrehozott globális együttműködéshez, és a hazai bankok közül az elsők között írta alá a Felelős Banki Irányelveket – tudatta a pénzintézet az MTI-vel kedden.

(Fotó: Pixabay)

Közölték: a nemzetközi összefogás célja, hogy megkönnyítse a pénzügyi szektor közeledését a fenntarthatóság felé. A bankcsoport ezzel az elhatározásával szeretne újabb lépést tenni a felelős és zöld működés irányába. Környezetvédelmi, társadalmi felelősségvállalási és vállalatirányítási, azaz ESG stratégiája részeként a Magyar Bankholding célja, hogy a hazai bankszektor élmezőnyébe tartozzon a fenntarthatóság terén is. Ennek egyik lépése a csatlakozás az olyan globális kezdeményezésekhez, amelyek valódi eredményt terveznek elérni.

A fenntarthatósági célok elérésére törekednek

Az ENSZ különböző eszközökkel és gyakorlati útmutatással segíti a bankokból, biztosítókból és befektetőkből álló hálózatot abban, hogy elérjék fenntarthatósági céljaikat. Ezen célok között szerepel az üvegházhatású gázok kibocsátásának fokozatos visszaszorítása, a pénzügyi integráció és további olyan környezetvédelmi törekvések, amelyek a jövőbeli jólét eléréséhez szükségesek. A kezdeményezéshez csatlakozó hitelintézetek vállalják, hogy megfelelnek az ESG stratégiáikban megfogalmazottaknak, és üzleti tevékenységük során is kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra. Elindulása óta több mint 400 pénzügyi intézmény írta alá ezeket az alapelveket.

MTI

Kapcsolódó cikkeink