A luxus is lehet zöld – 6000 kg élelmiszert mentettek meg a budapesti hotelek a Munch alkalmazáson keresztül
Országszerte 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10 budapesti és 2 vidéki hotel vesz részt a pazarlás elleni kezdeményezésben. A fővárosi szállodák összesen 6000 kg élelmiszert mentettek meg, 4000 laptopnak felel meg.
A fenntarthatóság közös érdekünk
Egy 2018-as kutatás szerint a hotelek évente 79 000 tonna élelmiszerhulladékot termelnek, a kereskedelemben keletkező élelmiszerpazarlás 10%-ért felelősek világszerte.1
A fenntarthatóság ma már nemcsak egy hangzatos kifejezés, hanem egy valós vásárlói és társadalmi igény is. A szállodákkal kapcsolatos elvásásokhoz egyre inkább hozzátartozik az, hogy környezettudatos, zöld lépésekkel járuljanak hozzá a fenntarthatósághoz, miközben megőrzik az elegáns, luxusszintű szolgáltatásaikat. Az ételmentés egy olyan lehetőség, ahol szinte észrevétlenül tehetnek a fenntarthatóságért a hotelek: a svédasztalos reggeliből, vagy a napi menüből megmaradt fogások Munch-on keresztüli értékesítésével energiát és pénzt is spórolhatnak.
A hotel munchok népszerűségének titka
A szállodai reggelik és menük kifejezetten népszerűek az ételmentők körében. Érdemes azonnal lecsapni az elérhető csomagokra, ugyanis általában néhány perc alatt gazdára találnak. A hatalmas kereslet titka a finom ízek mellett a hotelekre jellemző színvonalas kiszolgálásban rejlik. A munch átvétele során egy kicsit mi is szállóvendégnek érezhetjük magunkat, hiszen az elegáns belső terek és a rendkívül udvarias, kedves személyzet a luxus érzését csempészi a napunkba.
A legnagyobb nevek is csatlakoztak
A Hilton mellett más, rangos budapesti szállodák is megtalálhatóak a Munch-on: a Hotel Oktogon, a Hotel Nemzeti, a Hotel Moments, a Netizen Hotel, a Hotel President, a Diamond Hill Hotel&Restaurant, az Alta Moda Fashion Hotel és a Hotel Vision is részt vesznek az ételmentésben. A meglepetés csomagjaikban minden megtalálható, ami egy tökéletes reggelihez kell: édes és sós péksütemények, felvágottak, zöldségek, és sok más ízletes meglepetés vár a szállodákban muncholókra.
A legnépszerűbbnek azonban nem egy fővárosi, hanem egy egri szálloda bizonyult: az egri Minaret Hotel és Étteremben mentették meg a legtöbb munchot a pazarlástól. A második legnépszerűbb a Hotel President, a harmadik helyen pedig a Hotel Moments szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >Több mint 1,1 millió élelmiszercsomagot mentett meg a Munch a SPAR segítségével
A SPAR Magyarország 2022 óta több mint 1,1 millió élelmiszercsomagot…
Tovább olvasom >További cikkeink
WHO: 50 százalékos drágulást sürgetnek a dohány, az alkohol és a cukros üdítők esetében
A következő tíz évben legalább 50 százalékkal kellene növelni a…
Tovább olvasom >Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban
Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban az S&P Global…
Tovább olvasom >Így változnak a gyógyszerárak: árkorlátozást vezetett be a kormány
Július 1-jétől életbe lépett a Nemzetgazdasági Minisztérium gyógyszerekre vonatkozó árkorlátozása,…
Tovább olvasom >