A L'Oreal felvásárolná az Avont

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 12. 17:10

Az amerikai Avon Products Inc. részvényárfolyama 11 százalékot ugrott arra a hírre, hogy a kozmetikai ipar egyik óriása, a L’Oreal SA felvásárlási ajánlatot készül tenni a közvetlen értékesítéssel foglalkozó cégre.

A Daily Mail értesülése szerint a francia konszern 44 dollárt fizetne az Avon-papírokért. A tavaly mintegy 10 milliárd forint forgalmat bonyolító Avon piaci értékét 15 milliárd dollárra becslik a szakértők. A L’Oreal tervezett ajánlata 33 százalékos prémium a társaság részvényeinek tegnapi záróárához képest.

A Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozó elemzők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a L’Orealnak nincsen tapasztalata a közvetlen értékesítésben és a Body Shop 2006-os felvásárlása után sok gondja akadta az új szerzeménnyel. A francia konszern szóvivője nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

Piaci pletykák szerint az Avont már több cég is kinézte magának. A cég, hogy javítsa jövedelmezőségét, tisztítószereket és egyéb háztartási vegyiárut is felvett a kínálatába, hogy kompenzálja az évek óta csökkenő bevételeket – írja a Bloomberg nyomán a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink