A long drink fogyasztását ösztönzi a Zwack

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 05. 30. 08:00

– Egyre inkább divatba jönnek a koktélok, de a fogyasztók ízlése kicsit behatárolt, igaz, erről nem feltétlenül ők tehetnek. Mindez valószínűleg azért van így, mert kevés a képzett mixer, és a legtöbb helyen az alapkoktélokban kimerül a kínálat – adott gyors, és szűk, de pontos keresztmetszetet a magyarországi koktélfogyasztási szokásokról Juhász Gábor, a Zwack Unicum országos gasztronómiai vezetője.Talán ezért is lehetséges, hogy a Zwack a long drink vonalat erősíti. (Persze a Zwack számos márkát forgalmaz, közülük koktél­alapanyagként is megállja a helyét a Johnnie Walker, a Smirnoff, a Baileys, a Gordon’s gin vagy a Captain Morgan rum. A portfóliót gazdagítja a prémium kategóriában a Zwack Nemes Pálinka sorozat, számos malátawhisky vagy éppen a Moët & Chandon, Dom Pérignon francia pezsgők. Természetesen a legfontosabb hazai termékekből is kiváló long drinkek készíthetőek: amelyeket az Unicum és Unicum Next, a Vilmos, a Fütyülős család, a St. Hubertus és Kalinka képviselnek.)
A különbség a koktél és a long drink között az, hogy előbbi két-háromféle szeszből és egyéb kiegészítőkből áll, míg utóbbi összetevői egyfajta szeszt és egy másik alapanyagot (ami lehet szénsavas vagy rostos üdítő, gyümölcslé, ásványvíz) rejtenek.
– A long drinkek fogyasztását azért ösztönözzük, mivel azokat bárki könnyedén, mindenfajta képzettség nélkül képes elkészíteni. E kategóriába tartozik a már hosszú évek óta fogyasztott vodka–narancs és a whisky–kóla párosítás is – emlékeztetett Juhász Gábor.
A Zwack gasztronómiai vezetője nem felejtette el megemlíteni, hogy a long drinkek készítésének is, akár a koktélokénak, csak a fantázia szab határt. Saját long drink lapjukon egy tucat variációt ajánlanak. Azt viszont nem akárhogyan, hanem poharakkal és alátétekkel kiegészítve, és az elengedhetetlen reklámanyagokkal megtámogatva, mert nem várható el mindenkitől, aki betér egy vendéglőbe vagy egy bárba, hogy rögtön egy long drinket rendeljen.

Kapcsolódó cikkeink