A long drink fogyasztását ösztönzi a Zwack
– Egyre inkább divatba jönnek a koktélok, de a fogyasztók ízlése kicsit behatárolt, igaz, erről nem feltétlenül ők tehetnek. Mindez valószínűleg azért van így, mert kevés a képzett mixer, és a legtöbb helyen az alapkoktélokban kimerül a kínálat – adott gyors, és szűk, de pontos keresztmetszetet a magyarországi koktélfogyasztási szokásokról Juhász Gábor, a Zwack Unicum országos gasztronómiai vezetője.Talán ezért is lehetséges, hogy a Zwack a long drink vonalat erősíti. (Persze a Zwack számos márkát forgalmaz, közülük koktélalapanyagként is megállja a helyét a Johnnie Walker, a Smirnoff, a Baileys, a Gordon’s gin vagy a Captain Morgan rum. A portfóliót gazdagítja a prémium kategóriában a Zwack Nemes Pálinka sorozat, számos malátawhisky vagy éppen a Moët & Chandon, Dom Pérignon francia pezsgők. Természetesen a legfontosabb hazai termékekből is kiváló long drinkek készíthetőek: amelyeket az Unicum és Unicum Next, a Vilmos, a Fütyülős család, a St. Hubertus és Kalinka képviselnek.)
A különbség a koktél és a long drink között az, hogy előbbi két-háromféle szeszből és egyéb kiegészítőkből áll, míg utóbbi összetevői egyfajta szeszt és egy másik alapanyagot (ami lehet szénsavas vagy rostos üdítő, gyümölcslé, ásványvíz) rejtenek.
– A long drinkek fogyasztását azért ösztönözzük, mivel azokat bárki könnyedén, mindenfajta képzettség nélkül képes elkészíteni. E kategóriába tartozik a már hosszú évek óta fogyasztott vodka–narancs és a whisky–kóla párosítás is – emlékeztetett Juhász Gábor.
A Zwack gasztronómiai vezetője nem felejtette el megemlíteni, hogy a long drinkek készítésének is, akár a koktélokénak, csak a fantázia szab határt. Saját long drink lapjukon egy tucat variációt ajánlanak. Azt viszont nem akárhogyan, hanem poharakkal és alátétekkel kiegészítve, és az elengedhetetlen reklámanyagokkal megtámogatva, mert nem várható el mindenkitől, aki betér egy vendéglőbe vagy egy bárba, hogy rögtön egy long drinket rendeljen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >