A Lipóti Pékség Európa legjobb cége lehet

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 20. 13:10

A European Business Awardson Európa tíz legjobb vállalkozása közé sorolták a Lipóti Pékséget. A verseny döntője novemberben lesz, összesen 1350 vállalkozás közül választották ki a legjobb tízet.

Európa tíz legjobb vállalkozása közé sorolták a Lipóti Pékséget és vezetőjét, Tóth József Pétert a European Business Awards 'Év vállalkozója' díjának rangsorában. A több mint 1350 pályázó vállalkozás közül választották ki a tíz legjobb céget minden kategóriában, a szűkített lista tagjai közül pedig a szakmai zsűri választhatja majd ki a győztes társaságot 2011 novemberében.

“Egy klasszikus termék piacán fontos volt a széles választék és kimagasló minőség elérése, mi a kézi technológiára és a hagyományos alapanyagokra alapoztunk, és a megszokott apró termékek helyett hagyományos, nagyméretű pékárukkal jelentünk meg a magyar piacon. Terjeszkedésünk meghatározó lépése volt az önálló mintaboltok megnyitása, és később a franchise-rendszerben működő bolthálózat kialakítása is”- mondta a jelölés után Tóth József Péter, a Lipóti Pékség ügyvezetője. A cég pékárui országszerte több mint 170 üzletben kaphatók, a társaság árbevétele 2010-ben meghaladta a 3 milliárd forintot.

Az eredetileg húskereskedelmi szakképzettséggel rendelkező Tóth József Péter 1992-ben Lipóton alapította meg mára országos hírnévre szert tett pékségét. Naponta 300 mázsa kenyeret állítanak elő és értékesítenek, de a termékpaletta több tucat pékáruból áll. Közvetlenül és közvetve 700-750 főnek ad munkát a vállalkozás – írja az [origo].

Kapcsolódó cikkeink