A Lego építőjáték-gyártó 7 százalékkal növelte bevételét az első fél évben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 09. 02. 11:02

Hét százalékkal nőtt a dán Lego építőjáték-gyártó csoport bevétele az első fél évben, mert megugrott az online értékesítés, miközben a játékboltok döntő része egy időre bezárt a koronavírus-járvány miatt.

A dán cég  azt közölte, hogy az első féléves árbevétele 15,7 milliárd dán korona (2,5 milliárd dollár, 1 dán korona=47,99 forint) volt. A Lego kétszámjegyű eladásnövekedést ért el az első hat hónapban Észak- és Dél-Amerikában, Nyugat-Európába és Ázsiában.
Az adózott eredmény éves összevetésben 1 százalékkal, 2,6 milliárd koronára csökkent, a működési eredmény 11 százalékkal, 3,9 milliárd koronára ugrott.
A Lego internetes vásárlási oldalát több mint 100 millióan keresték fel a június végével záródott első hat hónapban, ami több mint a duplája az egy évvel korábbinak.
A Lego az idén eredetileg mintegy 120 üzlet nyitását tervezte világszerte, ebből 80-at Kínában. Az első hat hónapban megnyitott új üzletek száma 46 volt, Kínában 30.
A Lego cég egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Az 1932-ben Ole Kirk Kristiansen által alapított vállalat a világ egyik legnagyobb játékgyártója. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink