A legjobb munkahely

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 19. 00:01

A Kulcs-Soft Nyrt., az FGSZ Földgázszállító Zrt. és az Ericsson Magyarország Kft. lettek a Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés idei győztesei a dolgozói létszámtól függő három kategóriában.

A Kulcs-Soft Nyrt. nyert a 250 fő alatti vállalatok körében, az FGSZ Földgázszállító Zrt. a 250-1000 fő közötti vállalatok körében, míg és az Ericsson Magyarország Kft. az ezer fő felett foglalkoztató nagyvállalatok közül nyerte el a címet.
A felmérésben összesen 146 vállalat közel 30 ezer munkatársát és több mint 700 felsővezetőjét kérdezték meg.
A felmérés rákérdezett arra is, hogyan látják a magyar dolgozók a hazai gazdaság jövőjét. Közel minden második munkavállaló egyértelműen úgy gondolja, hogy a magyar gazdaság ebben az évben biztosan nem kezd el kilábalni a válságból, és csupán 15%-uk bizakodó. A felmérést kitöltő közel 30 ezer dolgozó jövőképe akkor sem derűsebb, ha saját, illetve családjuk anyagi biztonságáról kell nyilatkozniuk, alig több mint minden harmadik dolgozó bizakodó, minden nyolcadik pedig határozottan tart a jövőtől. Némileg kedvezőbb képet kapunk, ha azt kérdezzük a dolgozóktól, bíznak-e vállalatuk válságkezelő lépéseinek sikereiben; és még optimistábbak a menedzserek: a középvezetők közel kétharmada, míg a felsővezetők több mint háromnegyede hisz abban, hogy vállalata sikeresen megküzd a gazdasági helyzet kihívásaival.

Kapcsolódó cikkeink