A Larios gin

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 07. 29. 09:53

A gint borókabogyóval vagy annak kivonatával ízesítik. Az ízében domináló boróka mellett sok más fűszert is felhasználnak, de napjainkban sokféle citrust is felhasználnak a gyártáshoz.

Spanyolország az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró nemzet, ami ginfogyasztást illeti. Az ország első számú ginmárkája az egész világon rendkívül népszerű Larios, amely most már nálunk is elérhető.

 

A mediterrán életérzés minden csepp Lariosból kiérezhető. A Larios 12 prémium kategóriájú, kifejezetten citrusos ízvilágú gin. Nevét a 12 fűszer után kapta, amelyet nagy odafigyeléssel kézzel válogatnak majd használnak fel a lepárlás során. Ízében és illatában a klasszikus ginfűszerek mellett, mint a boróka, koriander, angelikagyökér és szerecsendió, több citrusfélét is tartalmaz. A narancsnak, többféle mandarinnak, clementinnek, citromnak és grapefruitnak köszönhetően olyan mediterrán frissesség árad belőle, amihez nincs fogható a ginek világában. A négy hagyományos után az ötödik lepárlás már narancsvirággal történik, hogy még jobban kiemeljék a citrusok frissességét.

A nagy ginmárkák mindegyike valamilyen színben és ízben eltérő ginnel próbál kedveskedni a hölgyfogyasztóknak. A Larios Rosé megjelenése és íze alapján is egy ilyen különlegesség a ginek világában. A klasszikus ital egy kis plusz eperízzel kiegészítve remekül kiegyenlíti a friss citrusosságot. Az édes ízvilágot kedvelő fogyasztóknak nagy kedvence lehet a Larios Roséból készült, pár szem eperrel díszített, rózsaszín színű koktél. (x)

 

Kapcsolódó cikkeink