A Lánchíd Klub is összefogásra hívta a cégeket

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 01. 00:01

A természeti katasztrófát megélt családok számára az újrakezdés, a kárrendezés óriási nehézségekkel jár. Ha szerényebb körülmények között, megtakarítás, biztosítás nélkül válnak áldozattá egy befolyásolhatatlan környezetben, még nagyobb a tragédia.

 Az FMCG piac gyártói és kereskedői mindig is híresen segítőkész vállalatok voltak a múltban, és ez a jövőben is bizonyára így lesz. Hiszen ezt láthattuk az elmúlt időszakban is: az árvízkárosultak számára azonnal felajánlásokkal kívánták enyhíteni az emberek helyzetét.
Ugyanakkor tudjuk, hogy egy ilyen tragédia nem múlik el nyomtalanul pár hét alatt. Sokszor hónapokig tart a visszarendeződés, bár van, ahol már sosem lehet helyrehozni a károkat.
A Lánchíd Klub tagjai is csatlakoztak az árvízkárosultak megsegítéséhez. Először önállóan tettek felajánlásokat, majd most újra, de ez alkalommal már csoportosan, és klubon kívüliek csatlakozásával együtt.
Az adományokat a Lekkerland által felajánlott kamionokkal szállították június 30-án az egyik legrászorultabb település, Felsőzsolca lakóihoz. A termékfelajánlásokat az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület és az Önkormányzat képviselői vették át Matus Istvántól, a Klub elnökségének tagjától, és aki a támogatási program koordinálását végezte.
A két kamionnyi, közel 60 raklapnyi különféle árut az alábbi cégeknek köszönhetik Felsőzsolca árvízkárosultjai:
Bábolna Bio, Bonbonetti, Bonduelle, Buszesz, Ceres, Chio, Debreceni-hús, Detki Keksz, Fonte Verde, Kaiser Food, Ostoros-Novaj, Pick Szeged Zrt, Storck Hungária, Szilasfood, Univer Product!
A Lánchíd Klubot 2003 őszén 12 olyan csúcsvezető hozta létre, akik az FMCG piac meghatározó szakemberei kereskedői, gyártói vagy szolgáltatói területen. A Klub munkájába az alapítás óta eltelt időben újabb 27 szakmai tekintély kapcsolódott be. Az egyesületet a tagok saját adózott jövedelmükből működtetik.
A klubtagok 2004. óta évente egy alkalommal élelmiszer-gazdasági konferenciát szerveznek, ahol intézményi, piackutatói és további élelmiszer-ágazati szakemberek bevonásával vitatják meg az aktuális kérdéseket.
2007-től a konferenciát a Trade magazin konferenciájával együtt szervezik.
2010-ben szeptember 29-október 1. között Tapolcán, a Hotel Pelionban kerül megrendezésre a közös Business Days rendezvény.
Kapcsolódó cikkeink