A lakosság bizakodó a választások után

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 13. 00:01

Mind a komplex Fogyasztói Bizalom Index, mind a Fogyasztói Várakozások Indexe jelentős mértékben emelkedett az előző negyedévi eredményekhez képest – derül ki a GfK Hungária és a Corvinus Egyetem közös felméréséből.

Az országgyűlési választások miatt fokozódtak a várakozások, a lakosság erősen bízik saját és az ország helyzetének javulásában. A Vásárlási Hajlandóság Indexe alig emelkedett, amely azt jelzi, hogy a vásárlási kedv még mindig alacsony, a lakosság továbbra is megfontoltan bánik a pénzével.
A GfK Hungária és a Corvinus Egyetem által közösen mért komplex Fogyasztói Bizalom Index (FBI) értéke csaknem 20 ponttal emelkedett 2010 első negyedévében, ezúttal 165,9 ponton áll. A tavalyi év azonos időszakához (a válság mélypontjához) képest 50 pontot meghaladó emelkedés figyelhető meg.
A Fogyasztói Várakozások Indexe (FVI) jelentős, 33 pontos emelkedéssel jelenleg 208,8 ponton áll. A háttérben a háztartások várt pénzügyi-anyagi helyzetének, és az ország rövidtávú gazdasági helyzetének kedvezőbb megítélése áll. (Előbbi 30, utóbbi 16 ponttal emelkedett.) Tehát a lakosság most nagyon bízik a saját és az ország helyzetének javulásában – közli a marketinginfo.hu.
Kapcsolódó cikkeink