A Krogerrel szerződött le az önvezető teherautókat üzemeltető Gatik

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 24. 09:49

A közepes méretű önvezető teherautókat üzemeltető startup, a Gatik az év végéig megduplázza alkalmazottai számát, miután megállapodást kötött a Krogerrel az élelmiszerlánc dallasi hálózatán belüli áruszállításról.

Az önvezető technológiával felszerelt hagyományos teherautókat üzemeltető Gatik célja, hogy öt év alatt 15 új amerikai államban terjeszkedjen – mondta Gautam Narang vezérigazgató a Reutersnek.

A vállalat fókuszában az üzleti célú rövid, rögzített útvonalakon történő szállítás áll.

Az önvezetőjármű-iparágban jelenleg inkább leépítések, illetve bezárások láthatók, de a Gatik megtalálta a maga helyét azzal, hogy kevésbé összetett útvonalakra korlátozta működését. Így például nagyobb elosztóközpontokból kiskereskedelmi helyszínekre végez áruszállítást olyan cégek számára, mint a Walmart és a Pitney Bowes. A vállalat több mint félmillió megrendelést teljesített vezető nélküli teherautóival.

A 2017-ben alapított Gatik tavaly elhalasztotta felvételi terveit, most azonban a jelenlegi mintegy 120 fős létszámát több mint 250-re kívánja bővíteni.

Gautam Narang elmondta, „a vállalat azt tervezi, hogy idén megszilárdítja jelenlétét Texasban, Arkansasban és Louisianában, valamint a kanadai Ontarioban, jövő évben pedig megkezdi az expanziót, melynek keretében öt év alatt 15 államban lép piacra.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink