A KÖSZ 2023–2024 közétkeztetési szakácsverseny döntőjének első napja
Megkezdődőtt a KÖSZ idei döntője, kiosztották az első közönségdíjat.
A SIRHA Budapest 2024 meghatározó témája a fenntarthatóság, ami a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) filozófiájával és aktivitásaival is összecseng, ennek megfelelően a kiállításon rendezett KÖSZ 2023–2024 közétkeztetési szakácsverseny döntője is e gondolat köré épül. Célja a közétkeztetés népszerűsítése, minőségének javítása, az étkezési kultúra fejlesztése.
Az októberi elődöntőket követően 12 négy fős csapat jutott a döntőbe, amely március 5-6-7-én, szakmai programokkal kiegészítve, a kiálltás nyitvatartási idejében látogathatóan zajlik. Naponta 4-4 csapat versenyez, munkájuk minőségét – az ételkészítés technológiáját, csapatmunkát, szervezettséget, gazdaságos alapanyaghasználatot, higiéniát, tálalást, a verseny-box takarítását – 4 fős konyhai zsűri értékeli. A 8-14 óra között zajló verseny végén a kész ételeket a közönség is megkóstolhatja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >