A KÖSZ 2023–2024 közétkeztetési szakácsverseny döntőjének első napja
Megkezdődőtt a KÖSZ idei döntője, kiosztották az első közönségdíjat.
A SIRHA Budapest 2024 meghatározó témája a fenntarthatóság, ami a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) filozófiájával és aktivitásaival is összecseng, ennek megfelelően a kiállításon rendezett KÖSZ 2023–2024 közétkeztetési szakácsverseny döntője is e gondolat köré épül. Célja a közétkeztetés népszerűsítése, minőségének javítása, az étkezési kultúra fejlesztése.
Az októberi elődöntőket követően 12 négy fős csapat jutott a döntőbe, amely március 5-6-7-én, szakmai programokkal kiegészítve, a kiálltás nyitvatartási idejében látogathatóan zajlik. Naponta 4-4 csapat versenyez, munkájuk minőségét – az ételkészítés technológiáját, csapatmunkát, szervezettséget, gazdaságos alapanyaghasználatot, higiéniát, tálalást, a verseny-box takarítását – 4 fős konyhai zsűri értékeli. A 8-14 óra között zajló verseny végén a kész ételeket a közönség is megkóstolhatja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >