Koronás lesz a magyar tojás

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 07. 12:10

A Tojásszövetség régi tervének megvalósításába kezdett, és a magyar tojástermelők védelme érdekében a garantáltan ellenőrzött minőséget jelentő, hat éve meglévő koronás védjegyet kívánja népszerűsíteni és az eddigieknél intenzívebben terjeszteni.

tojas

A Tojás Világnapja alkalmával rendezett sajtótájékoztatón Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke, Végh László beszámolt arról is, hogy közel egymillió tojást állít elő a 400 regisztrált magyar tojástermelő. A tojásimport 600-700 millió darab, és körülbelül ennyit adnak el a nem regisztrált, elsősorban piacokon áruló termelők is. Elhangzott az is, hogy az úgynevezett extra sárga kategóriát jelentő koronás védjegyhez a regisztrált termelők több mint fele csatlakozott, s minden áruházban lehet már kapni koronás védjeggyel márkázott tojást.

A koronás védjegy lényege, hogy a vele ellátott tojások sárgája sötét sárga, ez jelzi, hogy a tojótyúkokat változatos, hagyományos takarmánnyal etették. További előnye a védjegynek, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal félévenkénti ellenőrzéseinek eredményeképpen hozzájárul a feketegazdaság visszaszorításához is, a kiváló minőség biztosítása mellett. (munkatársunktól)

Kapcsolódó cikkeink