A kormány ragaszkodik az élelmiszer-felügyeleti díjhoz

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 30. 11:38

Szeptemberben módosul az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról szóló rendelet, jelenleg egyeztetés zajlik az adókulcsok mértékéről a közteher beszedését nemrégiben megtiltó Európai Bizottsággal – tudta meg a Napi Gazdaság Szatmáry Kristóf kormánybiztostól.

polc-

– Akadnak még elképzelések arra vonatkozóan, hogy a nemzetközi nagyvállalatok hatékonyabban vegyenek részt a hazai adózásban – fogalmazta meg az üzenetet a kiskereskedelmi multiláncoknak Szatmáry Kristóf a lapnak nyilatkozva.

A kereskedelempolitika összehangolásáért felelős miniszteri biztos a két különadó legutóbbi brüsszeli felfüggesztése kapcsán az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra vonatkozóan azt mondta, hogy a kormány kitart eredeti elképzelései mellett. Ha nem tudnak megállapodni a Bizottsággal, akkor újabb jogi eszközöket vethetnek be, hogy arányosabb közteherviselésre kényszerítse a multikat. A kormány szerint ugyanis különadók nélkül adózatlan pénzeket utalnak át külföldi anyavállalatuk felé. A felügyeleti díj letiltása pedig az ezeket ellenőrző Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal működését nehezíti meg. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink