Év végéig kidolgozzák a vendéglátás ágazati stratégiáját

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 28. 12:50

Év végéig adna lehetőséget a kormány a nemzetgazdasági miniszternek a Széchenyi Pihenő Kártya keretében egy jól azonosítható, új, a vendéglátás forgalmának növelését célzó, 2012. január 1-től bevezetendő béren kívüli juttatásra vonatkozó javaslat kidolgozására – derül ki a vendéglátás helyzetét javító intézkedési csomagról szóló határozat tervezetéből.

A kormányzati portálon kedden közzétett tervezet szerint a kormány a vendéglátás helyzetének javításával kapcsolatos feladatok elvégzése érdekében elrendelné a vendéglátás egészére vonatkozó ágazati stratégia kidolgozását, bemutatva a szakma legfontosabb kitörési pontjait, alternatívát és iránymutatást adva ezek eléréséhez. Ennek kidolgozása a nemzetgazdasági, a vidékfejlesztési, a nemzeti fejlesztési, a nemzeti erőforrás és a közigazgatási miniszter feladata lenne, a határidő 2011. december 31.

Március végéig felülvizsgálnák a vendéglátással kapcsolatos jogszabályi környezetet, különös tekintettel a szabályozás optimális jogszabályi szintjének megállapítására, valamint a vendéglátó üzletek kategóriába sorolása feltételrendszerének ismételt szabályozására.


A kabinet elrendelné az új béren kívüli juttatással összefüggésben az étkezési utalványok szabályozására vonatkozó javaslat kidolgozását is.

Felülvizsgálnák a vendéglátásban érintett szerzői jogdíjak beszedése rendszerét, a beszedett jogdíjak felhasználását, valamint a kisvágóhidak működését is annak érdekében, hogy azok termékeit a vendéglátóhelyek minél szélesebb körben felhasználhassák – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink