Év végéig kidolgozzák a vendéglátás ágazati stratégiáját
Év végéig adna lehetőséget a kormány a nemzetgazdasági miniszternek a Széchenyi Pihenő Kártya keretében egy jól azonosítható, új, a vendéglátás forgalmának növelését célzó, 2012. január 1-től bevezetendő béren kívüli juttatásra vonatkozó javaslat kidolgozására – derül ki a vendéglátás helyzetét javító intézkedési csomagról szóló határozat tervezetéből.
A kormányzati portálon kedden közzétett tervezet szerint a kormány a vendéglátás helyzetének javításával kapcsolatos feladatok elvégzése érdekében elrendelné a vendéglátás egészére vonatkozó ágazati stratégia kidolgozását, bemutatva a szakma legfontosabb kitörési pontjait, alternatívát és iránymutatást adva ezek eléréséhez. Ennek kidolgozása a nemzetgazdasági, a vidékfejlesztési, a nemzeti fejlesztési, a nemzeti erőforrás és a közigazgatási miniszter feladata lenne, a határidő 2011. december 31.
Március végéig felülvizsgálnák a vendéglátással kapcsolatos jogszabályi környezetet, különös tekintettel a szabályozás optimális jogszabályi szintjének megállapítására, valamint a vendéglátó üzletek kategóriába sorolása feltételrendszerének ismételt szabályozására.
A kabinet elrendelné az új béren kívüli juttatással összefüggésben az étkezési utalványok szabályozására vonatkozó javaslat kidolgozását is.
Felülvizsgálnák a vendéglátásban érintett szerzői jogdíjak beszedése rendszerét, a beszedett jogdíjak felhasználását, valamint a kisvágóhidak működését is annak érdekében, hogy azok termékeit a vendéglátóhelyek minél szélesebb körben felhasználhassák – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a strandbüfé: már 4289 forint az átlagos „strandkombó” ára a Balatonnál
Mennyibe kerül egy lángos a Balatonnál? 2025 nyarára tovább nőttek…
Tovább olvasom >Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >