A konyhai eszközök „okosodása”
A mai, egyre inkább digitalizálódó világban már az eddig analógnak vélt tárgyak is elektromosságba és microchipekbe vannak ágyazva. A konyhai világban mindennapos használati eszközként ismert vágódeszkák, mérlegek, hűtők, villák, csészék „intelligenssé” váltak, és további konyhai eszközök „okosodása” várható – állítja a trendinspiracio.hu.
Számos fogyasztói trendjelenség mutat abba az irányba, hogy a konyha és a technológia fúziójának vagyunk tanúi, alakítói: a főzés iránti érdeklődés növekedése, új platformokon való megjelenése, a foodpornó felértékelődése, az étkezés és ételkészítés kultusza, valamint a mobiltechnológia alkalmazása a mindennapi életben. Hányan főznek úgy, hogy előtte, közben és utána használják az okostelefonjukat, vagy más okos eszközt receptgyűjtésre, fotómegosztásra stb.?! Az okos konyha mindezen irányok találkozása, mely olyan fogyasztói igényekre ad megoldást, mint a biztonság, kényelem és követhetőség.
A konyha mindig is központi helye a családi életnek, a baráti összejöveteleknek. A főzés művészete időtlen, mindig is lesz rá igény, így miért ne alkalmazzuk a technológiát annak érdekében, hogy a legjobbat adjuk testünknek, egészségünknek, szeretteinknek, miközben adatot gyűjtünk, elemzünk, megoldásokat keresünk és az életminőségünk is javulhat?
Számos példát mutatunk be a high-tech fejlesztésekről és válogattunk az idei CES rendezvényen bemutatott termékek közül is olyanokat, melyeket annak érdekében fejlesztettek ki, hogy a fogyasztók életminősége javuljon.
Kínában egyre nagyobb problémát jelent az ételek eredetének megbízhatatlansága, mellyel kapcsolatban számos étel-botrány tört ki. A használt és mérgező sütő-főzőolajjal készült ételek kiszűrésére a Baidu internetes cég megalkotta a Kuaisou nevű intelligens evőpálcikát, ami informálja a fogyasztót az adott étel összetevőiről. Ha az ételben levő olaj szennyezett, akkor az eszköz lámpája pirosan villog, ha biztonságos az étel, akkor kéken. A felhasználók egy társapplikáció segítségével további információhoz juthatnak az ételről, pl.: sav- és sótartalom, hőmérséklet és kalóriatartalom. A nagy érdeklődésre való tekintettel a cég tavaly ősszel bemutatta a prototípust, és tervezi a mihamarabbi értékesítést. Terveik szerint további alapanyagok kiszűrését is lehetővé teszik, mint a tej, olívaolaj és a víz.
Nagyon sok Parkinson-kórral és remegéssel küzdő ember számára az önálló étkezés is kihívást jelent…
A cikk folytatását itt olvashatja.
Kapcsolódó cikkeink
TECHXPO 2025: Budapest ad otthont Közép-Európa legnagyobb innovációs és technológiai csúcstalálkozójának
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >TECHXPO 2025: Ismét Budapest ad otthont Közép-Európa legnagyobb innovációs és technológiai csúcstalálkozójának
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az AHR Expo-n debütáltak az LG legújabb HVAC megoldásai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
L’art pour sárgarépa – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Rendkívül „alapos” eladáshelyi reklám – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A nap mondása
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >



