A Kométa teljes kapacitással termel
A Kometa 99 Zrt. Magyarország nemzeti szempontból egyik létfontosságú élelmiszer-előállító üzeme. A vállalat teljes kapacitással termel, hetente átlagosan 11 000 sertést dolgoznak fel. A cég az egyébként is magas szintű higiéniai szabványait már a járvány kezdetekor tovább szigorította és azóta újabb óvintézkedéseket vezetett be a kaposvári üzemben.
A koronavírus idején is létfontosságú, hogy a lakosság számára biztosítva legyenek a legalapvetőbb fogyasztási cikkek, köztük az élelmiszerek. A termelés nem állhat meg, a Kométa éppen ezért már a járvány elején számos egészségbiztonsági intézkedést vezetett be a beszerzést, az üzem fertőtlenítését, valamint a munkamenetet illetően, hogy óvja dolgozói, a kereskedők és fogyasztói egészségét.
A krízis okozta megnövekedett fogyasztói igény kielégítése miatt a kaposvári üzemben az eddigiekhez képest több műszakban és akár hétvégén is teljes kapacitással zajlik a termelés. Hetente átlagosan 11 000 sertést dolgoznak fel, a múlt héten közel 450 000 tálca védőgázas húst szállítottak kereskedelmi partnereiknek. A naponta mintegy 600 üzemben dolgozó munkatárs áldozatos és fegyelmezett munkáját bruttó 30 000 Ft-tal megemelt összegű fizetéssel jutalmazzák.
„A munkát eddig is a legmagasabb higiéniai előírások mentén végeztük, amelyeket a járvány kezdetekor számos egyéb óvintézkedéssel egészítettünk ki” – mondta Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója. „A telephelyre érkezéskor minden kollégánál testhőmérsékletet mérünk, egy profi, a repterekről ismert hőkamerát is beszereztünk a beléptető helységbe, ezáltal nem csak a gyártó egységekbe, de már a telep területére sem juthat be szigorított ellenőrzés nélkül senki. Kötelezővé tettük a csuklyás védőmaszk viselését is.” Szigorították a közös étkezést is: egyszerre kevesebben lehetnek a kantinban, ételfutárok nem léphetnek az üzem területére, a kávéautomaták helyett pedig bekészített kávé áll a dolgozók rendelkezésére.
Az alapanyagok – annak ellenére, hogy a nemzetközi szállítmányozásban lehetnek fennakadások – egyelőre zavartalanul érkeznek az üzembe, így a termelés is folyamatos. A Kométa továbbra is a mértékletes vásárlásra kéri fogyasztóit, és arra, hogy ne aggódjanak, a cég termékei továbbra is jelen lesznek a csemegepultokon.
A Kométa Magyarország egyik legnagyobb húsfeldolgozó vállalata. A cég Magyarország valamennyi vezető kereskedelmi láncának partnere és több mint 800 foglalkoztatottjával Kaposvár és Somogy megye egyik legnagyobb munkaadója. Az olasz családi tulajdonban álló vállalat beruházásainak összértéke az elmúlt 10 évben meghaladta a 8 milliárd forintot, 2019-ben 46 milliárd forint forgalmat ért el. Termékeit főként a hazai piacon értékesíti, de a világ több mint 40 országába is exportál. Kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére. A Kométa termékei magas hústartalommal rendelkeznek, hozzáadott glutamát mentesek, szójamentesek, gluténmentesek és a termék típusától függően laktóz-, és tejfehérje mentesek. 2018 áprilisa óta közel összes terméke sótartalmát 25%-kal csökkentette.
Kapcsolódó cikkeink
A klímaváltozás elleni küzdelem nem mehet a gazdák kárára
Hazánk elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelemben, ugyanakkor a gazdák versenyképességét…
Tovább olvasom >Ma is fontos üzenetet hordoznak a 100 évvel ezelőtti agrárreformok
„Egy előremutató gondolkodóra emlékezünk, aki megalapozta a vidékfejlesztés és az…
Tovább olvasom >A gazdaközpontú mezőgazdaság fontosságát hangsúlyozta Nagy István Luxembourgban
A gazdaközpontú mezőgazdaság kialakítását sürgette Nagy István mezőgazdasági miniszter kedden…
Tovább olvasom >További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >