A Kométa teljes kapacitással termel
A Kometa 99 Zrt. Magyarország nemzeti szempontból egyik létfontosságú élelmiszer-előállító üzeme. A vállalat teljes kapacitással termel, hetente átlagosan 11 000 sertést dolgoznak fel. A cég az egyébként is magas szintű higiéniai szabványait már a járvány kezdetekor tovább szigorította és azóta újabb óvintézkedéseket vezetett be a kaposvári üzemben.
A koronavírus idején is létfontosságú, hogy a lakosság számára biztosítva legyenek a legalapvetőbb fogyasztási cikkek, köztük az élelmiszerek. A termelés nem állhat meg, a Kométa éppen ezért már a járvány elején számos egészségbiztonsági intézkedést vezetett be a beszerzést, az üzem fertőtlenítését, valamint a munkamenetet illetően, hogy óvja dolgozói, a kereskedők és fogyasztói egészségét.
A krízis okozta megnövekedett fogyasztói igény kielégítése miatt a kaposvári üzemben az eddigiekhez képest több műszakban és akár hétvégén is teljes kapacitással zajlik a termelés. Hetente átlagosan 11 000 sertést dolgoznak fel, a múlt héten közel 450 000 tálca védőgázas húst szállítottak kereskedelmi partnereiknek. A naponta mintegy 600 üzemben dolgozó munkatárs áldozatos és fegyelmezett munkáját bruttó 30 000 Ft-tal megemelt összegű fizetéssel jutalmazzák.
„A munkát eddig is a legmagasabb higiéniai előírások mentén végeztük, amelyeket a járvány kezdetekor számos egyéb óvintézkedéssel egészítettünk ki” – mondta Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója. „A telephelyre érkezéskor minden kollégánál testhőmérsékletet mérünk, egy profi, a repterekről ismert hőkamerát is beszereztünk a beléptető helységbe, ezáltal nem csak a gyártó egységekbe, de már a telep területére sem juthat be szigorított ellenőrzés nélkül senki. Kötelezővé tettük a csuklyás védőmaszk viselését is.” Szigorították a közös étkezést is: egyszerre kevesebben lehetnek a kantinban, ételfutárok nem léphetnek az üzem területére, a kávéautomaták helyett pedig bekészített kávé áll a dolgozók rendelkezésére.
Az alapanyagok – annak ellenére, hogy a nemzetközi szállítmányozásban lehetnek fennakadások – egyelőre zavartalanul érkeznek az üzembe, így a termelés is folyamatos. A Kométa továbbra is a mértékletes vásárlásra kéri fogyasztóit, és arra, hogy ne aggódjanak, a cég termékei továbbra is jelen lesznek a csemegepultokon.
A Kométa Magyarország egyik legnagyobb húsfeldolgozó vállalata. A cég Magyarország valamennyi vezető kereskedelmi láncának partnere és több mint 800 foglalkoztatottjával Kaposvár és Somogy megye egyik legnagyobb munkaadója. Az olasz családi tulajdonban álló vállalat beruházásainak összértéke az elmúlt 10 évben meghaladta a 8 milliárd forintot, 2019-ben 46 milliárd forint forgalmat ért el. Termékeit főként a hazai piacon értékesíti, de a világ több mint 40 országába is exportál. Kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére. A Kométa termékei magas hústartalommal rendelkeznek, hozzáadott glutamát mentesek, szójamentesek, gluténmentesek és a termék típusától függően laktóz-, és tejfehérje mentesek. 2018 áprilisa óta közel összes terméke sótartalmát 25%-kal csökkentette.
Kapcsolódó cikkeink
Hiába a vakcina és korábbi betegség, időzített bomba szinte minden állat
Bár sokan hiszik, hogy a vakcinázás önmagában megoldást jelenthet a…
Tovább olvasom >A turizmusra is kihat a járvány eszkalációja
Bár a ragadós száj- és körömfájás vírusa emberre nem veszélyes,…
Tovább olvasom >Zártan tartás, legeltetési tilalom és kötelező vágás szükséges az RSzKF megfékezéséhez
A szlovák ragadós száj- és körömfájás kitörések miatt újabb intézkedéseket…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy igazán erős húsvét lehet az idei az Univer új termékével
A merész ínyenceknek kedvez az Univer legújabb, limitált kiadású termékével.…
Tovább olvasom >A MOHU REpont applikációján keresztül már csaknem 12 milliárd forintot kaptak vissza a fogyasztók
Már csaknem 10 milliónál jár a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.…
Tovább olvasom >A világ legnagyobb IKEA fulfillment központja nyílik meg Magyarországon
Több mint 20 milliárd forintos beruházással új üzleti modell tesztelésébe…
Tovább olvasom >