A Koch borászat a megye borait kínáló szaküzletet nyitott Kecskeméten
A borotai Koch Csaba borász borszaküzletet nyitott Kecskeméten, ahol saját borai mellett a Bács-Kiskun megyei pincészetek legjobb nedűit is árusítják.
Koch Csaba, aki a Hajós-Bajai, valamint villányi borvidéken is pincészettel rendelkezik, a megnyitón hangsúlyozta: a szaküzletben a termelők csak pinceáron forgalmazhatják boraikat, amelyekhez így mintegy 30 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a vásárlók.
Elmondta, hogy a megye bortermelőinek borai mellett az ország más borrégióinak a legjobb termékeit is árusítják majd az üzletben, ha a tulajdonos elfogadja azt, hogy pinceáron, a kereskedőket kihagyva értékesítik termékét.
A több diplomával is rendelkező borász a közvetlen értékesítésben komoly lehetőséget lát, korábban Szegeden is nyitott borszaküzletet. Koch Csaba borotai pincészete 2014-ben elnyerte az Év Pincészete elismerést.
A borotai központtal működő, a Hajós-Bajai Borvidéken 110 hektáron, a Villányi Borvidék egyik kiváló termőhelyén, a diósviszlói Imre-völgyben 10 hektáron termelő borászat kínálatában a könnyű fehérborok, és a testes vörösborok mellett késői szüretelésű szőlőből készült bor, valamint az úgynevezett jégbor is megtalálható. A pincészet termelésének 90 százalékát a hazai piacokon értékesíti.
A mintegy 70 főt foglalkoztató vállalkozásnak 2013-ban 356 millió forint volt az értékesítés nettó árbevétele, amit 2014-ben 424 millió forintra tudott növelni. Az üzemi tevékenységének az eredményét ugyanebben az időszakban 35 millió forintról 104 millió forintra tudta növelni a Koch-Vin Kft. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Bizottság jóváhagyta a kőszegi borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését
Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyarországi Kőszeg, illetve Kőszegi név…
Tovább olvasom >Történelmi döntés: az Európai Bizottság jóváhagyta az első fenntarthatósági áregyezséget a borágazatban
Az Európai Bizottság első alkalommal foglalt hivatalosan állást egy fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tarja, vizes törölköző, trükkök – így grillez a magyar!
Dübörög a nyár, a grillsütők folyamatosan dolgoznak, és a magyar…
Tovább olvasom >Préda Máté a DODO új magyarországi vezetője
Az utolsó kilométeres, okoslogisztikai szolgáltatásokat kínáló DODO Préda Mátét bízta…
Tovább olvasom >Szobaszervíz helyett ételrendelés – házhoz megy a lángos
Egyre több turista rendel ételt a szállására a foodora nemzetközi…
Tovább olvasom >