A Koch borászat a megye borait kínáló szaküzletet nyitott Kecskeméten
A borotai Koch Csaba borász borszaküzletet nyitott Kecskeméten, ahol saját borai mellett a Bács-Kiskun megyei pincészetek legjobb nedűit is árusítják.
Koch Csaba, aki a Hajós-Bajai, valamint villányi borvidéken is pincészettel rendelkezik, a megnyitón hangsúlyozta: a szaküzletben a termelők csak pinceáron forgalmazhatják boraikat, amelyekhez így mintegy 30 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a vásárlók.
Elmondta, hogy a megye bortermelőinek borai mellett az ország más borrégióinak a legjobb termékeit is árusítják majd az üzletben, ha a tulajdonos elfogadja azt, hogy pinceáron, a kereskedőket kihagyva értékesítik termékét.
A több diplomával is rendelkező borász a közvetlen értékesítésben komoly lehetőséget lát, korábban Szegeden is nyitott borszaküzletet. Koch Csaba borotai pincészete 2014-ben elnyerte az Év Pincészete elismerést.
A borotai központtal működő, a Hajós-Bajai Borvidéken 110 hektáron, a Villányi Borvidék egyik kiváló termőhelyén, a diósviszlói Imre-völgyben 10 hektáron termelő borászat kínálatában a könnyű fehérborok, és a testes vörösborok mellett késői szüretelésű szőlőből készült bor, valamint az úgynevezett jégbor is megtalálható. A pincészet termelésének 90 százalékát a hazai piacokon értékesíti.
A mintegy 70 főt foglalkoztató vállalkozásnak 2013-ban 356 millió forint volt az értékesítés nettó árbevétele, amit 2014-ben 424 millió forintra tudott növelni. Az üzemi tevékenységének az eredményét ugyanebben az időszakban 35 millió forintról 104 millió forintra tudta növelni a Koch-Vin Kft. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Nem csak a bor, a tető is lehet fehér: így küzd a felmelegedés ellen ez a borászat
Esztergom fölött bújik meg az a szlovákiai, zömében magyarok lakta kis…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >