A klónozott állatok húsának fogyasztása kockázatos lehet
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA)megállapítása szerint a klónozott állatok húsának és tejének a fogyasztása eddig ismeretlen egészségügyi kockázatokat rejthet magában.Brüsszel márciusban azt
követően bízta meg az EFSA-t a klónozott állatok
húsának és tejének fogyasztásának
emberi egészségre való vizsgálatával,
hogy az FDA amerikai élelmiszer-biztonsági felügyelet
engedélyezte a klónozott marhákból,
disznókból és birkákból származó
hús forgalmazását. Januárban a szervezet
még úgy nyilatkozott, hogy az állatok klónozása
nem jár együtt környezeti vagy – emberi fogyasztás
esetén – egészségügyi kockázattal.
Az uniós ügynökség
szakvéleménye kiindulópontot képez az
Európai Bizottság számára annak
eldöntésekor, engedje-e a klónozott állatokból
előállított élelmiszerek forgalmazását
az EU belső piacán. Az EFSA állásfoglalása
várhatóan kereskedelmi vita kirobbanásához
vezet Brüsszel és az Egyesült Államok között.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: decemberben éves alapon 2,7 százalékkal, 2020-ban átlagosan 3,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak
Tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Így hat az elszálló euró árfolyam a bérleti díjakra
A biztonságra való törekvés lesz a meghatározó 2021 során a…
Tovább olvasom >Bács-Kiskun megyében is megjelent a madárinfluenza
Újabb területen, Bács-Kiskun megyében is igazolta a madárinfluenza vírus jelenlétét…
Tovább olvasom >