A klónozott állatok húsának fogyasztása kockázatos lehet
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA)megállapítása szerint a klónozott állatok húsának és tejének a fogyasztása eddig ismeretlen egészségügyi kockázatokat rejthet magában.Brüsszel márciusban azt
követően bízta meg az EFSA-t a klónozott állatok
húsának és tejének fogyasztásának
emberi egészségre való vizsgálatával,
hogy az FDA amerikai élelmiszer-biztonsági felügyelet
engedélyezte a klónozott marhákból,
disznókból és birkákból származó
hús forgalmazását. Januárban a szervezet
még úgy nyilatkozott, hogy az állatok klónozása
nem jár együtt környezeti vagy – emberi fogyasztás
esetén – egészségügyi kockázattal.
Az uniós ügynökség
szakvéleménye kiindulópontot képez az
Európai Bizottság számára annak
eldöntésekor, engedje-e a klónozott állatokból
előállított élelmiszerek forgalmazását
az EU belső piacán. Az EFSA állásfoglalása
várhatóan kereskedelmi vita kirobbanásához
vezet Brüsszel és az Egyesült Államok között.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >