A klónozott állatok húsának fogyasztása kockázatos lehet
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA)megállapítása szerint a klónozott állatok húsának és tejének a fogyasztása eddig ismeretlen egészségügyi kockázatokat rejthet magában.Brüsszel márciusban azt
követően bízta meg az EFSA-t a klónozott állatok
húsának és tejének fogyasztásának
emberi egészségre való vizsgálatával,
hogy az FDA amerikai élelmiszer-biztonsági felügyelet
engedélyezte a klónozott marhákból,
disznókból és birkákból származó
hús forgalmazását. Januárban a szervezet
még úgy nyilatkozott, hogy az állatok klónozása
nem jár együtt környezeti vagy – emberi fogyasztás
esetén – egészségügyi kockázattal.
Az uniós ügynökség
szakvéleménye kiindulópontot képez az
Európai Bizottság számára annak
eldöntésekor, engedje-e a klónozott állatokból
előállított élelmiszerek forgalmazását
az EU belső piacán. Az EFSA állásfoglalása
várhatóan kereskedelmi vita kirobbanásához
vezet Brüsszel és az Egyesült Államok között.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassan elfogynak a sarki kisboltok: 22 ezer bolt tűnt el négy év alatt
2024 végére több mint 5200 kiskereskedelmi üzlet szűnt meg Magyarországon…
Tovább olvasom >