A klónozott állatok húsának fogyasztása kockázatos lehet
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA)megállapítása szerint a klónozott állatok húsának és tejének a fogyasztása eddig ismeretlen egészségügyi kockázatokat rejthet magában.Brüsszel márciusban azt
követően bízta meg az EFSA-t a klónozott állatok
húsának és tejének fogyasztásának
emberi egészségre való vizsgálatával,
hogy az FDA amerikai élelmiszer-biztonsági felügyelet
engedélyezte a klónozott marhákból,
disznókból és birkákból származó
hús forgalmazását. Januárban a szervezet
még úgy nyilatkozott, hogy az állatok klónozása
nem jár együtt környezeti vagy – emberi fogyasztás
esetén – egészségügyi kockázattal.
Az uniós ügynökség
szakvéleménye kiindulópontot képez az
Európai Bizottság számára annak
eldöntésekor, engedje-e a klónozott állatokból
előállított élelmiszerek forgalmazását
az EU belső piacán. Az EFSA állásfoglalása
várhatóan kereskedelmi vita kirobbanásához
vezet Brüsszel és az Egyesült Államok között.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >