A kiváló hazai alapanyagokkal sikeresek lehetünk
Szívügyünk, hogy a magyar gasztronómia csúcsteljesítményei a hétköznapokat is szebbé tegyék. Minőségi gasztronómia, de sikeres élelmiszeripar sem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.
2014 óta negyedik alkalommal találkoznak a szakma képviselői az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia területéről. A kiállítás fókuszában az áll, hogy az iparág innovációinak bemutatása mellett a részvevők szakmai kapcsolatokat építsenek, tapasztalatot cseréljenek, megismerjék a legfrissebb iparági trendeket, és a legjobbak összemérjék tudásukat. A kiállítás számos szakmai versenynek is helyt ad, mint a Bocuse d’Or hazai döntője, a Közétkeztetési Szakácsverseny, vagy a Magyarország Tortája 2020 verseny.
Az Agrárminisztérium államtitkára a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta: hazánk kiváló természeti adottságainak és a magyar gazdák szakértelmének köszönhetően a hazai alapanyagok a legmagasabb igényeket is ki tudják szolgálni. A kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart, és a korábbi időszakhoz képest nagyobb támogatásban részesíti az iparágat. Az egyik legfontosabb célja ugyanis az, hogy a Magyarországon megtermelt alapanyagokat minél nagyobb arányban itthon dolgozzák fel.
A magyar gazdaság és benne az élelmiszeripar most szerencsére azt a korszakát éli, amelyben egyre több vállalkozó elhiszi és megmutatja, hogy elérhet magasabb termékminőséget, piacra vezethet új terméket, bevezethet környezetbarát csomagolást, növelheti az élelmiszerbiztonságot, megcélozhat új piacokat. Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő jövedelme az élelmiszeripar lehetőségeit is bővíti. Folyamatosan nő a vásárlói tudatosság és az igény a megbízható, magasabb minőségű élelmiszerek iránt – tette hozzá.
(AM Sajtóiroda)
Kapcsolódó cikkeink
Az EU 140 millió eurót fektet generatív mesterséges intelligencia bevezetésére az agrár-élelmiszeriparban is
Az Európai Bizottság négy új pályázati felhívást tett közzé a…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Globális és egyedi döntések is kellenek a klímaváltozás mérsékléséhez
Globális és egyedi döntések is szükségesek a klímaváltozás mérsékléséhez, kis…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Elindult a Green Awards 2025
Elstartolt Magyarország legrangosabb fenntarthatósági pályázata, a Green Awards, a Portfolió…
Tovább olvasom >