A kiváló hazai alapanyagokkal sikeresek lehetünk
Szívügyünk, hogy a magyar gasztronómia csúcsteljesítményei a hétköznapokat is szebbé tegyék. Minőségi gasztronómia, de sikeres élelmiszeripar sem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.
2014 óta negyedik alkalommal találkoznak a szakma képviselői az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia területéről. A kiállítás fókuszában az áll, hogy az iparág innovációinak bemutatása mellett a részvevők szakmai kapcsolatokat építsenek, tapasztalatot cseréljenek, megismerjék a legfrissebb iparági trendeket, és a legjobbak összemérjék tudásukat. A kiállítás számos szakmai versenynek is helyt ad, mint a Bocuse d’Or hazai döntője, a Közétkeztetési Szakácsverseny, vagy a Magyarország Tortája 2020 verseny.
Az Agrárminisztérium államtitkára a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta: hazánk kiváló természeti adottságainak és a magyar gazdák szakértelmének köszönhetően a hazai alapanyagok a legmagasabb igényeket is ki tudják szolgálni. A kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart, és a korábbi időszakhoz képest nagyobb támogatásban részesíti az iparágat. Az egyik legfontosabb célja ugyanis az, hogy a Magyarországon megtermelt alapanyagokat minél nagyobb arányban itthon dolgozzák fel.
A magyar gazdaság és benne az élelmiszeripar most szerencsére azt a korszakát éli, amelyben egyre több vállalkozó elhiszi és megmutatja, hogy elérhet magasabb termékminőséget, piacra vezethet új terméket, bevezethet környezetbarát csomagolást, növelheti az élelmiszerbiztonságot, megcélozhat új piacokat. Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő jövedelme az élelmiszeripar lehetőségeit is bővíti. Folyamatosan nő a vásárlói tudatosság és az igény a megbízható, magasabb minőségű élelmiszerek iránt – tette hozzá.
(AM Sajtóiroda)
Kapcsolódó cikkeink
AI-jelölést szeretnének a fogyasztók az élelmiszercímkéken
Egy friss felmérés szerint a fogyasztók 83%-a úgy véli, hogy…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Gyümölcsöző kapcsolatok a frissáru globális piacán
A FRUIT LOGISTICA, a világ vezető frissáru-ipari szakkiállítása, 2025. február…
Tovább olvasom >