A kenyér jövője a múltjában rejlik
A fogyasztók szeretik az ízes, jó minőségű kenyeret. Ezért a Puratos úgy döntött, hogy nyomába ered annak, vajon milyen lehet a Jövő Legjobb Kenyere. A kutatások meglepő eredményhez vezettek: A kenyér jövője a múltjában rejlik.
![Poór Zoltán, Puratos](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2019/12/Po%C3%B3r-Zolt%C3%A1n_fmt.jpeg)
Poór Zoltán
ügyvezető igazgató
Puratos
A kenyér mindig is különleges szerepet töltött be az emberek életében. Sokan nosztalgiával emlékeznek vissza gyermekkoruk kenyerének ízére, azonban nehezen tudják meghatározni, hogy pontosan mi is volt benne annyira emlékezetes a számukra. A Puratos célja, hogy a jövő kenyerét a múlt örökségének felhasználásával alkossa meg, visszaidézve „a régi szép idők” ízeit. Ennek kulcstényezője pedig nem más, mint a kovász. A kovász évezredek óta a kenyérsütés meghatározó alkotóeleme, azonban igazi kihívást jelent a megőrzése. A Puratos Kelet-Belgiumban, St. Vith városában egy speciálisan erre a célra felépített Kovásztárban körülbelül száz, a világ különböző pontjáról származó kovásztípust őriz gondosan. Többek között három magyar kovászt a Tokaji régióból is.
Az idők során a hagyományokat továbbadták, átformálták. A Puratosnál úgy gondoljuk, hogy a jelen és a jövő szakemberei számára biztosítani kell a hozzáférést a korábbi pékgenerációk szakértelméhez. Ezért kutatjuk és őrizzük a kenyér örökségét Kovásztárunkban, és elevenítjük fel újra a tradicionális kovásszal sütés hagyományát saját O-tentic és Sapore kovász összetevőinkkel.
A Puratosnál nemcsak küldetésünk, hanem szenvedélyünk is, hogy hozzájáruljunk a kenyerek sokszínűségének megőrzéséhez. Hiszünk abban, hogy a kenyér jövője a múltjában rejlik. Ezt az örökséget szeretnénk a partnereinkkel megosztani és segíteni abban, hogy ízletes és jó minőségű kenyerek készüljenek. Olyanok, amilyenek a régi szép időkben.
További információ: www.puratos.hu (x)
Kapcsolódó cikkeink
Az élő kenyér – a Telex új filmje
A kenyér évszázadok óta egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, és fő összetevője,…
Tovább olvasom >Kiválasztották Magyarország legjobb kenyereit
A második körös bírálattal ma véget ért a Magyar Pékszövetség…
Tovább olvasom >Tovább drágulhat a kenyér
A magyar kormány tervei a feldolgozóipar bővítésére még csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
HonestFood – hatékonyabb, fenntarthatóbb, igazságosabb rendszer
Az HonestFood koncepció a fenntarthatóságot, az egészséges élelmiszer-termelést, valamint az…
Tovább olvasom >Üdítő hírek érkeztek egyenesen a fogyasztóktól – A Márka reprezentatív felmérése alapján
A Márka Üdítőgyártó Kft. az év első negyedévében reprezentatív kutatást…
Tovább olvasom >Tükröm, tükröm: kiterjesztett valóság a Rossmann mobilappjában
A Rossmann lépést tartva a digitális kor újításaival és a…
Tovább olvasom >