A Kempinski és a Le Meridien is szerepel a Top 500-ban

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 05. 12:00

A világ vezető utazási magazinjai olvasóik szavazatai alapján évről évre összeállítják a legjobb szállodák, utazási irodák, hajózási társaságok és úti célok listáját. A Kempinski és a Le Meridien is a világ legjobb 500 szállodája között.

Ezt a gyakorlatot folytatja a Travel + Leisure című, az Egyesült Államokban és Kanadában – az American Express cégcsoport kiadójának gondozásában – megjelenő, online változatával pedig bárki számára elérhető, angol nyelvű havi utazási és életmód magazin is. A lap nem csak az aktuális trendeket figyeli, hanem a jövő utazási szokásait is kutatja, miközben figyelembe veszi a sokat utazók tapasztalatait és élményeit szállodákról, éttermekről, az egyes városokban a vásárlási lehetőségekről, az építészetről és kultúráról.

A szavazásban résztvevőket a lap előfizetői közül választották ki, ám kizárták az utazási szakmában dolgozókat, és csak laikus, azaz nem szakmabeli vehetett részt a kérdőívek kitöltésében. A lap olvasóinak szavazatai alapján minden kategóriában egy ötszázas toplistát állítottak össze, és a világ legjobb szállodái kategóriában a Kempinski Hotel Corvinus Budapest ismételten immár negyedszer, a Le Meridien Budapest pedig újoncként került be a legjobbak közé. Ráadásul az európai szállodák külön rangsorában mindkét hotel a legjobb száz között végzett.

A „T+L 500” listából nem csak azt lehet megtudni, hogy általában hogyan vélekednek az olvasók az egyes szállodákról, hanem azt is, miben látják a hotelek erősségeit versenytársaikkal szemben. Tippeket adnak, melyek a legjobb szobák, és mi az, amit nem lehet kihagyni. A Kempinski Hotel Corvinus esetében kiemelték az új wellness-részleget, a Kempinski SPA-t, valamint a Bistro Jardin negyvenféle Tokaji bort is tartalmazó borlapját.

A Le Meridien esetében az olvasók a múlt és jelen stílusjegyeinek harmóniáját, a diplomata lakosztályból nyíló panorámát és a felsőbb emeleteken található szobák privát erkélyeit emelték ki különlegességként, és kihagyhatatlannak jelölték az étteremben rendezett folklóresteket – írja az esemenymenedzser.hu.

Kapcsolódó cikkeink