A Kaufland 11 millió euróból fejleszti üzleteit Bulgáriában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 23. 09:29

A projekt számos a meglévő létesítményeken elvégzendő fejlesztést és technológiai újítások bevezetését foglalja magában – mondta a Kaufland.

A Bulgária vezető üzletláncai közé tartozó kiskereskedő olyan megoldásokat helyez előtérbe, amelyek célja az általános vásárlói élmény javítása és a vállalat környezeti hatásának csökkentése.

A legutóbb befejezett üzletfelújítási projekt keretében a Kaufland Haskovo hipermarketben új hűtőberendezések telepítésére került sor mintegy 2 millió BGN (1 millió euró) értékben.

A Kaufland Haskovo összes berendezése mostantól alacsony károsanyag-kibocsátású, és a kiskereskedő szerint olyan hűtőközeggel működik, amely közel 4000-szer környezetbarátabb, mint a korábbi változat.

Az új berendezések jelentős javulást hoznak az áruk tárolása és a környezet védelme terén

Energiahatékony megoldások

A hűtőberendezések a korábbiakhoz képest több mint 30%-kal energiahatékonyabbak, ami évente mintegy 500 000 kWh villamosenergia megtakarítását eredményezi.

A korszerűsítéssel évente körülbelül 100 személygépkocsi éves kibocsátásának megfelelő mintegy 250 tonna szén-dioxid-kibocsátás is elkerülhető.

A fokozott energiahatékonyság mellett a felújított haskovói hipermarket a Kaufland innovatív One Stop Shopping koncepcióját is megtestesíti. A vásárlók közel 20 000 árucikk közül választhatnak napi vagy heti bevásárlásaik során, és felkereshetik a hipermarkethez tartozó többi üzletet is.

ESM

Kapcsolódó cikkeink