A Karlovarské Minerální Vody Csoport megveszi a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 03. 13. 11:35

A csehországi Karlovarské Minerální Vody Csoport (KMV) megvásárolja a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t (Kékkúti). A KMV Közép- és Kelet-Európa legnagyobb ásványvíz palackozója, amely nagy szakértelemmel bír az ásványvíz üzletágban, csakúgy, mint a tágabb értelemben vett ital szektorban. A KMV a Kékkúti Ásványvíz Zrt. összes jelenlegi munkavállalójának (110 fő) továbbfoglalkoztatását tervezi, és magyarországi piacra lépésük újabb beruházásokat jelent, valamint biztosítja a Nestlé Waters márkaportfóliójának folyamatos fejlesztését.

asvanyviz

„Ambiciózus növekedési terveink vannak a Kékkútival. Ezek a tervek ugyanazokra az elvekre épülnek, amelyek a KMV-t is sikeressé tették: az innovációra, valamint a felnőttek és a gyermekek egészséges életmódját szolgáló termékportfólióra. Egyszerre vagyunk elkötelezettek a fogyasztók és a helyi tradíciók, helyi termékek iránt. Küldetésünk, hogy ötvözzük az innovációt és a versenyképességet a Kékkúti márkáiban. A Kékkúti termékek szerves részei a magyar tradíciónak. Olyan nemzeti kincsek, amelyeket a magyar fogyasztók szeretnek” – mondta el Alessandro Pasquale, a KMV vezetője.

A KMV 2008-ban kezdte terjeszkedését az európai piacokon. A 750 főt foglalkoztató cégcsoport jelenleg a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban valamint Ukrajnában van jelen, és több mint 20 országba exportál.

Az Európai Palackozott Víz Szövetség 2013-as adatai szerint a magyar piac a legfejlettebbek közé tartozik Európában, ahol kifejezetten magas, 119 liter az egy főre eső átlagos fogyasztás. A magyar palackozott víz piac pozitív trendet mutat, a 2008-2013 közötti időszakban 3,5 százalékos átlagos éves növekedést ért el.

Kapcsolódó cikkeink