A jövő szakácsainak rendezett versenyt Sealed Air
A legjobb nemzetközi séftanoncok versenyén új, egyedi, mikrózható csomagolású ínyenc fogásokat készítettek a tanulók.
A világ négy rendkívül
rangos vendéglátóipari iskolájának
képviseletében, a jövő konyhamesterei mérték
össze tudásukat a Nemzetközi Séfek Köre
által első alkalommal rendezett Nemzetközi
Vendéglátóipari Iskolák versenyén,
amelyre január 19-21. között került sor a
Sealed Air új, 2600 m2 alapterületű Packforum®
Americas csomagolástechnikai ügyfélközpontjában.
A Sealed Air égisze alatt
2007-ben alapított Nemzetközi Séfek Köre
(International Chefs’ Circle – ICC) neves, nagy tiszteletben
álló, valamennyi kontinenst képviselő
mesterszakácsok szervezete, melynek célja, hogy
népszerűsítse a kiváló minőségű
készételmegoldásokat a kiskereskedelem és
a vendéglátóipar számára.
A megmérettetést négy
különböző ország legjobb szakácsképző
iskolájából (az amerikai Rhode Island-i Johnson
& Wales iskola Providence-ben, a mexikói Universidad de
las Americas Puebla iskola, a francia Le Lycée Hotelier
Strasburg-ból, valamint a thaiföldi Vendéglátóipari
Képzési Program) érkezett szakácstanulók
részvételével rendezték, akik
bebizonyították, hogy a mikrohullámú sütő
alkalmas ínyenc ételek felmelegítésére.
A díjat a mexikói
Universidad de las Americas Puebla nyerte el a „Kék
tonhaluszony orleánfa fűszerrel, és szalonnás
polentával” ételreceptjével. A zsűri döntése
alapján a második helyen a thaiföldi
Vendéglátóipari Képzési Program
„Thai sertésnyárs (Satay)” étele végzett,
míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét
a francia Le Lycée Hotelier de Strasbourg „Lazac steak
rákkal és cannellonival kagylószószban”
étele nyerte el.
A verseny keretében a négy
iskola mindegyike három-három ínyenc fogást
készített, amelyek az elkészítésüket
követően Cryovac® Simple Steps® mikrózható
csomagolásba kerültek. A 12 fős zsűri – melynek nyolc
tagja világhírű séf, továbbá
Marcus Samuelsson a Fehér Ház főszakács-jelöltje
és a nagynevű New York-i Auqavit étterem alapítójának
elnökletével – értékelték és
zsűrizték a recepteket számos kategória, úgy
mint íz, költség-minőség arány,
egyszerűség, kreatívitás és az étel
tálalása alapján.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Idén szűk körben zajlott a Gundel-emléktábla megkoszorúzása
A vírushelyzetnek megfelelő körülmények között: nagyon szűk körben és maszkban…
Tovább olvasom >Hogyan vegyél ki egy darab sajtot a frigóból a konyha összejárása nélkül? – A nap videója
Persze amikor home office-ban dolgozol, és ki akarod nyújtóztatni az…
Tovább olvasom >Ha van afterparty-hamutartó, akkor ez biztosan az! – A nap képe
Igazi nagy bulikra készült!
Tovább olvasom >