A jegestea világnapja alkalmából

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 06. 09. 10:45

Finom, hűsít, saját világnapja van, és hazánkban fejenként egy év alatt 9 litert iszunk belőle. A jegestea.

Jegestea világnapja

A tea a víz után a Föld második legkedveltebb itala, melyet a nyári hónapokban inkább hűsítő verziójában, jegesteaként fogyasztunk. A finom szénsavmentes frissítőből világszerte évente több mint 45 milliárd liter fogy, ezért talán nem meglelő, hogy saját világnapot kapott, melyet június 10-én ünnepelünk.

Íme 10 ok, amiért érdemes jegesteát inni:

  1. A jegestea hidratálja a testet! Jobban frissít, mint a szénsavas italok, a nyári forróságban vagy fárasztó munka, edzés után egy finom jegestea a megfelelő választás lehet a szomjúság oltására, a folyadékpótlásra.
  2. A jegestea egy egészséges alternatíva az üdítők között, hiszen a gyümölcsök mellett lehet édesíteni fruktózzal, sztíviával, így akár nagyon alacsony kalóriatartalmú italokkal is felfrissíthetjük magunkat.
  3. Bármelyik teafajta kedvelői megtalálhatják a kedvencüket, hiszen fekete, zöld, fehér vagy rooibos teából készült jegesteát is lehet találni a polcokon.
  4. A tea kesernyésségét gyümölcsökkel lehet ellensúlyozni, a jó minőségű termékekben 1% valódi gyümölcskoncentrátum teremti meg az ízharmóniát.
  5. A teában található antioxidánsok harcolnak az öregedés ellen, és megvédenek a minket körülvevő méreganyagoktól.
  6. A tea növény egyes alkotóelemei segítik az emésztést – elfogyasztásával akár 45-50 kalóriával többet égethet el a testünk. Ez nem hangzik soknak, de ez a mennyiség egy év alatt könnyen elérheti a 2 kg-os súlycsökkenést is, ha valódi teával készült zero jegesteákat iszol.
  7. A tea segíthet megelőzni a fertőzéseket. Kutatások kimutatták, hogy a rendszeres teafogyasztók immunrendszere nagyobb aktivitást mutat, mint a teát nem fogyasztók szervezete. 
  8. Stresszes vagy? Könnyen lehet csak egy jegesteára van szükséged. Tanulmányok bizonyítják, hogy a teát fogyasztókban csökken a test stresszhormon szintje.
  9. A tea csökkenti a koleszterinszintet, több cikk is szól a tea koleszterinre gyakorolt jótékony hatásairól.
  10. A zöld tea jótékony hatással van a memóriára és a figyelemre, csökkenti a szorongást, segíti az agyműködést, így elmondható, hogy a zöld teával készült jegestea általában javítja az agy egészségét.
Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink