A JBS a Viverával erősít a növényi alapú élelmiszerek piacán
A JBS brazil élelmiszeripari óriás 341 millió euróért vette meg az Európában harmadik legnagyobb, növényi alapú húshelyettesítőket gyártó Vivera cégcsoportot. A tranzakció három gyártólétesítményre és egy Hollandiában található K+F központra terjed ki. Az akvizíció segít a cégnek a hozzáadott értéket képviselő termékekre irányítani a fókuszt.
A Vivera jelenleg a legnagyobb független növényi alapú húshelyettesítőket gyártó vállalat Európában, és most a JBS más kezdeményezéseihez – így a növényi alapú hamburgerek piacvezetőjéhez, a Seara’s Incrívelhez és az USA-ban az OZO márkát működtető Planterrához is csatlakozik.
A JBS a Viverát önálló üzletágként kívánja vezetni a jelenlegi vezetők megtartásával. Az ügyletről szóló megállapodás aláírására a versenyhatóság jóváhagyását követően kerülhet sor.
Kapcsolódó cikkeink
Többségi részesedést szerzett a Danone a növényi alapú Kate Farmsban
Bejelentette a francia Danone, hogy többségi részesedést vásárol az amerikai…
Tovább olvasom >Brit energiaital-márkában vásárolt részesedést a Heineken
Újabb lépést tett a söriparon túli terjeszkedés irányába a Heineken:…
Tovább olvasom >Belép a brit Müller a funkcionális egészségmegőrző joghurtok piacára
A Müller UK & Ireland megállapodott az Egyesült Királyság elsőszámú…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >