A járvány károsultjait segíti a Pápai Hús

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 04. 14. 09:30

A stratégiai fontosságúvá nyilvánított Pápai Hús Kft. húsipari vállalat sonkával látja el a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerülteket: húsvét alkalmából egy veszprémi és pápai időseket ellátó intézmény 300 dolgozójához, idős lakóihoz, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve 600 rászoruló családhoz juttatott el élelmiszert a cég. Emellett pedig üvegeszközökkel látja el a győri Petz Aladár Kórház laboratóriumát a vállalat.

A több mint 700 főt foglalkoztató Pápai Hús Kft. az idei húsvét alkalmával a szolidaritásra teszi a hangsúlyt. A szociális ellátás támogatása érdekében egy veszprémi és egy pápai időseket ellátó szervezet 300 dolgozóját lepték meg húsvéti sonkával, valamint részt vesznek az 1000 főt számláló gondozottak étkeztetésében is. Ezzel párhuzamosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Pápai Hús Kft. együttműködésnek köszönhetően összesen 600 az ország legszegényebb településein élő család asztalára kerül sonka nagyszombaton. Mindemellett a húsüzem petri csészéket, mérőhengereket, mérőlombikokat és főzőpoharakat ajánlott fel saját készleteiből a győri Petz Aladár Kórház mikrobiológiai laboratóriumának, ezzel segítve őket a fontos vizsgálatok és tesztek elvégezésében.

Az idei húsvét számunkra leginkább a szolidaritásról szól. Az elmúlt hetekben láttuk, hogy mennyien kerültek nehéz helyzetbe, mennyien dolgoznak páratlan erőfeszítéssel a vírushelyzet kezelésén.  A Pápai Hús Kft. célja ezeknek az embereknek a megsegítése” – mondta Szappanos Péter a Pápai Hús Kft. ügyvezetője. Hozzátette: „Ezúton is szeretném megköszönni az összes kollégának, hogy ebben a különösen nehéz helyzetben is helytállnak és kitartóan dolgoznak azon, hogy mindig legyen elég élelmiszer a boltok polcain.”

A Pápai Hús üzemét stratégiai fontosságú üzemmé nyilvánította Magyarország kormánya, így a termelés minden körülmény között biztosított.

Kapcsolódó cikkeink