A Jakabffy-örökség
Az MVI és az MKVM könyvet ad ki Jakabffy László, a sokak által a 21. század Gundel Károlyának tartott vendéglátós szakember tiszteletére és emlékére, együttműködésben a családdal, a volt pályatársakkal, kollégákkal, tanítványokkal, üzlettársakkal és barátokkal.
Az előzetes elképzelések szerint az 1000 példányban nyomott kiadvány 120-130 oldalas lesz, benne többtucatnyi megszólaló által idézett emlékekkel, történetekkel, az érintettek által megőrzött fényképekkel; a szakma egyik legszínesebb egyéniségének életét illusztráló ismert és még ismeretlen részletekkel. Külön érdekessége lesz a könyvnek, hogy Jakabffy László számos sikeres tanítványa egy-egy a mesteréhez köthető receptet is megoszt az olvasókkal.
A kiadvány finanszírozását, kiadásának anyagi feltételeit egy már működő gazdasági szervezet (feltehetően egy alapítvány) közreműködésével, pénzbeli adományozás útján kívánják megoldani a szervezők. A tervek szerint az emlékkönyv a Magyar Vendéglátók Ipartestületének 2018. november 25-i Gundel Károly-díjátadó gálaebédjére készül el, ott kerül ünnepélyes bemutatásra és értékesítésre, a későbbiekben pedig akár a tartalom összeállításában közreműködő éttermekben is megvásárolható lesz.
A kiadás részleteivel foglalkozó megbeszélésen felmerültek a Jakabffy-„hagyaték” méltó felhasználását érintő más ötletek is. Felvetődött egy, a szakemberhez köthető vendéglátós verseny szervezésének lehetősége, valamint a múzeum első emeletén egy „Jakabffy-sarok” létrehozása, ahová a Jakabffy Glória felajánlásából származó, többek között számos muzeális értékű szakácskönyvből álló gyűjteménye kerülhet. //
Kapcsolódó cikkeink
Még egyszer a felszolgálási díjról
Az MVI aktualizálta tájékoztató anyagát a jelenlegi szabályozásnak megfelelően a…
Tovább olvasom >Ünnepség a Gundel-emléktáblánál
Szűk körben, csendes megemlékezéssel ünnepelte Gundel János (1844–1915) születésnapját az…
Tovább olvasom >Önnek 1%, a szakmának esély!
Ön is segítheti a szakmai érdekképviseleti munkát, ha személyi jövedelemadója…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >